Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért szinezi be a pirospaprik...

Miért szinezi be a pirospaprika RÓZSASZÍNRE a húst?

Figyelt kérdés

Egy zöldséges piacon vettem negyedkiló pirospaprika őrleményt egy középkorú hölgytől.

Mindig így szoktam venni, mert a boltit nem szeretem, viszont ilyet még sosem tapasztaltam.

Tehát megpirítom a hagymát zsíron, majd félrehúzom a tűzről, hagyom állni 5percet, aztán meghintem a töröttpaprikával, összekavarom, rá a hús, víz, só és vissza a tűzre főlni.

Így kezdem pl. A pörköltet

Már 20éve így főzök, de hogy rózsaszín legyen a hús... ilyet még nem láttam.

Mintha málnaszörpöt öntenék a húsra víz helyett, úgy kell elképzelni.

Ízre nem érzek változást, és a főzés előrehaladtával eltűnik a pink szín.

De mégis zavar.. lehet valami bele van keverve? 🤔

2023. jún. 25. 13:38
 1/7 anonim ***** válasza:
71%
Ha sok pörköltet készítettel már, gondolom sokat akkor nem a mennyiséggel lehet a gond. Valamit szerintem raktak bele ami nem paprika. Én is jártam már így. Vettem másikat másik helyen. Én nem eszek ilyesmit meg a gyerekeimnek sem adom. Ki tudja mi van benne...mit kevertek hozzá....
2023. jún. 25. 13:58
 2/7 anonim ***** válasza:
77%

1

Talán téglaport..Ha jól emlékszem volt is régen valami botrány,hogy azt raktak hozzá.

2023. jún. 25. 14:33
 3/7 anonim ***** válasza:
90%
lehet tényleg valamilyen hasonló szemcseméretű dolgot kevertek bele ételfestékkel színezve
2023. jún. 25. 15:09
 4/7 anonim ***** válasza:
90%

Amire te emlékszel, az a míniumos festékpor, azt kevertek bele, lett is belőle nagy botrány, mert rendszeres használata halálos ólommérgezést is okozhatott.

Nekem is "volt szerencsém" ilyet venni, rácsöppent a kaja a blúzomra és soha semmivel nem jött ki utána.

Lehet, hogy megint divatba jött?

A rózsaszín miatt én is inkább téglaporra gyanakszom, ... de a csuda tudja!

Kérdező!

Én a helyedben bevizsgáltatnám és rászabadítanám az NÉBIH-et az eladóra, mert ki tudja kinek lesz rákja jövőre a cuccától!

2023. jún. 25. 18:57
 5/7 anonim ***** válasza:
88%
kérdező ne használd tovább azt a paprikaport, jól érzed hogyha 20 év alatt nem tapasztaltál ilyesmit akkor valszeg ott valami svindli van a dologban... azért gondoltam ételfestékre mert palacsintasütésnél is egyszer akartam pirosat, de nem mertem sokat tenni ezért rózsaszín lett
2023. jún. 25. 19:01
 6/7 anonim ***** válasza:
0%
cool story bro
2023. jún. 26. 07:20
 7/7 anonim ***** válasza:
Szia! Helyileg hol vásároltad? Én is így jártam, minden rózsaszín lesz tőle és körülbelül egyidőben vehettük, de én nem piacon vettem, hanem zöldségesnél. Csak a termelő/gyártó neve van rajta a a csomagoláson. Egyébként mindig ott veszem.
2023. júl. 14. 19:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!