Miért szinezi be a pirospaprika RÓZSASZÍNRE a húst?
Egy zöldséges piacon vettem negyedkiló pirospaprika őrleményt egy középkorú hölgytől.
Mindig így szoktam venni, mert a boltit nem szeretem, viszont ilyet még sosem tapasztaltam.
Tehát megpirítom a hagymát zsíron, majd félrehúzom a tűzről, hagyom állni 5percet, aztán meghintem a töröttpaprikával, összekavarom, rá a hús, víz, só és vissza a tűzre főlni.
Így kezdem pl. A pörköltet
Már 20éve így főzök, de hogy rózsaszín legyen a hús... ilyet még nem láttam.
Mintha málnaszörpöt öntenék a húsra víz helyett, úgy kell elképzelni.
Ízre nem érzek változást, és a főzés előrehaladtával eltűnik a pink szín.
De mégis zavar.. lehet valami bele van keverve? 🤔
1
Talán téglaport..Ha jól emlékszem volt is régen valami botrány,hogy azt raktak hozzá.
#2
Amire te emlékszel, az a míniumos festékpor, azt kevertek bele, lett is belőle nagy botrány, mert rendszeres használata halálos ólommérgezést is okozhatott.
Nekem is "volt szerencsém" ilyet venni, rácsöppent a kaja a blúzomra és soha semmivel nem jött ki utána.
Lehet, hogy megint divatba jött?
A rózsaszín miatt én is inkább téglaporra gyanakszom, ... de a csuda tudja!
Kérdező!
Én a helyedben bevizsgáltatnám és rászabadítanám az NÉBIH-et az eladóra, mert ki tudja kinek lesz rákja jövőre a cuccától!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!