Pörkölthöz a pirospaprikat mas is a legvegen adja hozza?
Nem!!!
Bográcsban készítve, kontrollálhatatlan hőbehatás mellett esetleg(!!!) indokolt.
"100" éves szarvasbikából készítve, amit 6 órán át kell szakaszosan párolni, és ez idő alatt többször zsírjára pirul a pörkölt, és a végére megéghet a paprika, indokolt kevesebb paprikával indítani az alapot, és később beletenni a végleges mennyiséget.
Minden más esetben ez az amatőr bohóckodás, kizárólag a te bénaságodra bizonyíték.
7-es!
Csak azért reagálok erre, mert a szívügyed.
Amit belinkeltél, az az iromány talán érvényes lehetett több száz évvel ezelőtt, de még akkor se biztos, mert olyan baromságok vannak benne, amit feldolgozni is nehéz...
...illetve az igazság alapja, talán fél évezrednél is messzebbre vezet vissza.
Ennek azonban az ég világon semmi köze a mai valósághoz!
Márpedig a mai valóság, az a mai valóság, hiszen ahogy "nyelvében él a nemzet" úgy gasztronómiájában is!
A gasztronómiai örökségünket kutatják, feldolgozzák, ehhez értő szakemberek, pl. a Nemzeti Gasztronómiai Szövetség tagjai megvitatják, aztán ahogyan a nyelvi örökségünkben, úgy ebben is, döntéseket hoznak definíciókat állítanak fel, egységbe öntik a megszerzett tapasztalatokat.
Ezek alapján a pörkölt, a paprikás, a gulyás, és ezeken kívül még sok száz ételcsoport, az az, amit az örökségünk nyomán, jelenleg szabályokba öntöttek!
Az, amit a következő generációk gasztronómiai képviselői tovább visznek, többek közt pl. amit manapság egy szakácsnak megtanítanak szervezett, szabályozott kereteken belül!
Nem neve nincs jött ment internetes megmondóemberek fantáziáinak az összehányásából, nem 1000 évvel ezelőtt félig érvényes mende-mondákból!
Hanem a kézzelfogható dolgok végső esszenciáiként!
Nehezen tudnék több baromságot összehordani, mint ami a linkelt cikkben össze van hányva!
Ha annyira a szívügyed, tiszteld meg a magyar gasztronómiai örökségünk mai, letisztult változatát, amit az utóbbi 100 év legelismertebb szaktekintélyei foglaltak össze meghatározott kereteken belül!
Ha egy kicsit beleásod magad a témába, te magad fogsz szégyenkezve bocsánatot kérni azért, amiért egy ilyen fosömlenyt szakmai színben tüntettél fel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!