Vettem egy kenyérsütő gépet , és lehet benne csinálni csokoládés bécsi kenyeret , minden hozzá való van , kivéve egyett , az a neve , hogy premix de miaz a premix?
Csokoládés Bécsi kenyér
280ml 30°c-os tej
2db tojás
2kk Glutènmentes száritottélesztö
1kk Só
2ek cukor
55g olvasztott vaj
420g premix
100g csokoládé darabka
A lisztet helyetesitő valami lenne a premix? De akkor nyilvám meg lehet csinálni normál lisztel is ha nem vagyok glutén érzékeny vagy nem lehet?
Feltehetöen valamilyen lisztkeverékröl van szó.
Itt egy hasonló recept, szintén kenyérsütö géphez, gyakorlatilag ugyanezek az összetevök vannak benne (némelyik kicsit több vagy kevesebb), a liszt az egyedüli, ami ott van nálad meg helyette a premix.
Elvileg ez a szó keveréket, elöre összekevert valamit jelent - feltehetöen a fordításnál nem figyeltek oda rendesen.
Egy német oldalon találtam a következö receptet, ez egyezik a tiéddel, és egyértelmüen (gluténmentes) lisztkeverék van benne :
Wiener Schokoladenbrot aus dem Brotbackautomaten
280 ml Milch / 30° C.
2 geschlagene Eier.
2 TL Trockenhefe glutenfrei.
eine Prise Salz.
2 EL Zucker / Erythrit.
55 g geschmolzene Butter.
420 g Mehlmischung (glutenfrei bspw von Schär)
70 g Schokoladensplitter.
Nálunk is kapható, pl a fenti linken, de a premix szóra rákeresve ad több magyar találatot is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!