Kenyérsütőgéppel otthon készített vagy pékségben vásárolt kenyér?
"Pékségünkben kézműves jelleggel, ... cukrász- és pékmester vezetésével készülnek a finomságok, aki Franciaországban, Németországban és Ausztriában töltött tanulóévei után immár tíz éve pékműhelyünk vezetője. Büszkék vagyunk rá, hogy minden egyes kenyerünket és péksüteményünket hagyományos módon készítjük, kizárólag elsőrangú, természetes alapanyagokból, mesterséges adalékok nélkül, nagy-nagy türelemmel, odafigyeléssel és szeretettel formázva.
Adalékot, vegyszert, színezéket és tartósítószert nem használunk – kenyereinket 18-20 órán keresztül kelesztjük.
Automatizált technológiák helyett mindent egyenként formázunk.
Alapanyagaink – a különféle lisztek, a tojás, a vaj, a lekvárok - kivétel nélkül magas minőségűek, természetesek és frissek.
KÍNÁLATUNK
A ... kenyér és péksütemény kínálata 11 év közös tapasztalata, valamint vendégeink ízlése alapján formálódott. A kiváló minőségű búza, tönköly, rozs és teljes kiőrlésű lisztek 100%-os és kevert formái mind magukban hordozzák azt az utat, amit bejártunk.
Kenyereink kovászból készülnek, többek között saját, folyamatosan élő kovászunkból készült termékeink is, melyekre különösen büszkék vagyunk."
Nem csak kenyérsütőben lehet kenyeret sütni. :) Én pl jénaiban szoktam sütni, nagyon szeretem. Volt gépünk, de abban nekem se volt az igazi, nélküle nekem egyszerűbb és finomabb. Kovászt is készíthetsz otthon, ha van kedved hozzá.
Szerintem, amikor időd van süss, de amikor teher, akkor vedd meg. :)
Mindkettőt. A mi családunkban én sütöm a kenyeret kb havonta 1-2szer. Akkor sokat, fagyasztjuk, és frissen kiolvasztjuk.
Viszont ha nincs idő akkor veszünk jó! pékségben.
Ha van affinitáskd, kedved, időd, motivációd akkor a helyedben sütném. Ha nincs dagasztókaros konyhai géped akkor kenyérsütővel. Ha van, akkor azzal dagasztva, formázva, sütőben (több idő). De ma már vannak olyan kenyérsütőky amikbe este beteszed az összetevőket és reggelre ott a friss kenyér.
Házi teljes kiőrlésű magos kenyér 350 ft/kg
Pékség 1200ft/kg
Én a kenyérsütő gépet (mindig noname-et veszek) arra használom, hogy a dagasztás fárasztó műveletét végezze el helyettem. Több bevált receptem van, de mivel a liszt nedvesség felvevő képessége - ahány liszt, annyiféle - ezért nyilván mindig a megfelelő állagra megyek. Általában 8-as program, másfél óra lenne a teljes művelet. De én, ha bedagasztotta és kelt 15-20 percet benne a tészta, akkor félidőben kiveszem a kenyérsütő gépből, és én folytatom tovább a műveleteket.
Kísérletező típus vagyok, a kovászos kenyértől, a krumplis vagy Tang zhong-gal készített kenyérig sütöttem már mindent. A család is szereti. Míg egy szombat délelőtt a hétvégi kajákat megfőzöm a konyhában, a kenyérrel is köztesbe elbíbelődök.
De ez én vagyok, másnak meg lehetnek mások a prioritások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!