Gombapörköltbe kell hús?
Elsőnek fogok készíteni gombapörköltet és nem tudom tegyek e bele csirkemelet vagy más húst. Vagy hús nélkül is finom? Sok recept hús nélkül írja.
Ti gondolom tapasztaltabbak vagytok ezért kérdem :) és köretnek mi finom hozzá?
Gombapörköltbe nem kell hús és legfinomabb nokedlivel, de főzhetsz ki mellé bármilyen tésztát amit szeretsz.
Ám csinálhatsz pörköltet húsból és tehetsz bele gombát is és ha még füstölt szalonnán pirítod a hagymát és tejföllel behabarod akkor máris tanultál egy újabb ételt, a Bakonyi tokányt.
Nem kell bele, azért gombapörkölt.
Az, hogy mit teszel bele, végülis rád van bízva, nem tilos azt hússal gazdagítani.
Az ízlésvilágodat te ismered, te tudod magadról, mennyire hiányzik neked a hús, és milyen húst kedvelsz.
Nekem pl a csirkemell ront a gombapörköltön, nem szeretem pörköltnek azt a húst.
A sertés, vagy marhapörkölt gombával már pozitív, de ott a gomba a vendég a pörköltben.
A gomba hasonló, de mégis másféle fehérjeforrás, mint a hús, hűs nélkül is elkészíthető, csak mivel a hőkezelés során nagyon összeesik, egy sok tagú családnak általában nincs elegendő gomba mennyiség mindenki számára, kiegészítik azt némi hússal, kolbásszal, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!