Nagyon szeretjük a spagettiféléket. Írnátok nekem recepteket?
10 deka angolszalonnát csíkokra szelsz, serpenyőben megpirítod 2-3 gerezd fokhagymát rádobsz, kicsit kevergeted, ne égjen meg, ráöntesz 2 dl tejszínt és beleszórsz egy marék apróra vágott bazsalikomlevelet. (Csak igazi jó, szárítottnak nem volt íze.) Forralsz egyet rajta, megkóstolod, kell-e sózni. (Általában nem, mert sós a szalonna - de ezt csak forralás után érzeni, hidegen nem, én már sóztam el emiatt...)
A szósz fél csomag (25 deka) spagettire elég. Tükörtojással tálalod.
Nagyon finom és kész, mire kifő a tészta.
Carbonara jellegű, de nem teljesen az, viszont egyszerűbb.
Ha szeretitek a penészes sajtokat, akkor 15 deka gorgonzolát fel kell olvasztani 3 dl tejszínben (nekem elég sós a sajttól, de forralás után sózhatod), kicsi őrölt bors, és spagettire rakni. A lakás istállószagú lesz, de finom és egyszerű kaja.
A tejszínt nem szabad sokáig forralni, épp csak egyet bugyogjon.
1 nagy fej hagyma,
4 gerezd fokhagyma,
1-1 közepes sárgarépa és fehérrépa,
1 közepes zeller fele,
1 konzerv paradicsom,
50 dkg darált hús,
kb. 5 dkg kolbász vagy húsos szalonna
frissen őrölt bors
bazsalikom
oregánó
rozmaring
só
50 dkg spagetti
Elkészítés:
A kolbászt vagy szalonnát felkockázom, kicsit pirítom. Hozzáadom a felkockázott hagymát, fokhagymát, üvegesre párolom. Rádobom a darált húst, megvárom, amíg elfő a leve, reszelt zöldségekkel összerottyantom. Felöntöm a paradicsommal, ha kevés a lé, kis vízzel higítom. Mikor megpuhult, fűszerezem (jól megborsozom), és belekeverem a főtt tésztát. Sok-sok reszelt sajttal tálalom.
Paradicsomos spagetti kevés húsos szalonát, 1 hagymát, 2 g. fokhagymát, megpiritasz, megszórod egy kanál lisztel és felöntöd 1 darabolt pari konzervel, sót, borsot, orágánot, bazsalikomot adsz hozzá, addig fözöd míg rotyogni kezd melegen bele kevered a kifőtt tésztát.
13.31
Ez nagyon jól hangzik,ilyenekre gondoltam.
1 csomag spagetti, 20-25 dkg húsos szalona, 5-10 dkg sajt
,2 dl főzőtejszín, 2 db egész tojás, só, bors
A spagetti tésztát kifőzzük. Közben a tojást felverjük, majd elkeverjük a 2 dl tejszínnel. A sajtot lereszeljük, majd hozzáadjuk a tejszínes-tojásos elegyhez. Jól elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk. (A sóval vigyázni kell! mivel a szalonna elég sós!!!!) Ezt követően a sonkát apró kockákra vágjuk, majd forró tűzön megsütjük. A leszűrt tésztát hozzáadjuk, átforgatjuk. Majd a tojásos-tejszínes-sajtos elegyet ráöntjük, jól átforgatjuk, hogy a tojás megsüljön!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!