250 gramm rizs (kerek vagy hosszú szemű, de semmiképp sem zacskós vagy barna)
2 dl víz
egy csipet só
1 liter tej
két evőkanál cukor
egy evőkanál vaj
4-es voltam.. én így csinálom, csak cukrot többet teszek, mert édesebben szereti a család. Vaníliáscukrot is lehet tenni bele, ez lemaradt.
2023. máj. 25. 12:36
Hasznos számodra ez a válasz?
12/18 anonim válasza:
Egy teljes csomag pudingport teszek bele. Tudom, hogy fél literhez kell 1 csomag, de nekem ez így vált be.
2023. máj. 25. 12:42
Hasznos számodra ez a válasz?
13/18 anonim válasza:
Mert ebben semmi keresnivalója sónak és zsiradékoknak. Víznek se nagyon...
2023. máj. 25. 12:48
Hasznos számodra ez a válasz?
14/18 anonim válasza:
Akkor olvass el egy receptet a neten, vagy bárhol. Csipet só nagyon sok édes ételbe kell, ami pont, hogy jobban kihozza az édes ízt. A vaj vagy tejszín pedig krémesebbé teszi. Ez opció, mint a vaníliapuding kb. mert az sem hozzávalója a tejberizsnek eredetileg..ugye.
Úgy csinálom, ha csak ilyenfajta rizs van itthon, hogy tejben megfőzőm ahogy szoktam és a végén botmixerrel 3-4-et kavarok rajta. A gyerekek észre sem veszik, hogy pergős rizzsel csináltam. Úgyhogy én már nem esek kétségbe, ha csak ilyen van itthon. Nem kell bele pudingpor se semmi más:)
2023. máj. 25. 13:25
Hasznos számodra ez a válasz?
17/18 anonim válasza:
Nem kell semmilyen pudongpor. Csak rendesen meg kell főzni a rizst. Megmosod a rizst, beteszed a lábosba, rá mehet tej ßs víz keveréke. Közepes lángon gyongyozve fozod jo sokat, lehetoleg fedovel. Amint puha a rizs, kész van. Kb 20-30 perc. És jó allaga is lesz. A végen tehetsz bele cukrot, vaniliat, edesitot ez izles kerdese. Azert nem jo az elejen mert akkor sokkal konnyebben leeg
En a kovetkezo aranyokkal csinalom es mindig jol sikerul
80 g rizs, 300 ml tej, 300 ml víz. Ez nekem ket adag alacsony vekony lanykent, lehet egy magasabb ferfinak csak 1
Vegen 20 gramm cukrot vagy annak megfelelo edesitot keverek bele es egy tasak vanilias cukrot
2023. máj. 25. 14:29
Hasznos számodra ez a válasz?
18/18 anonim válasza:
Én félig megfőzöm a rizst vízben, majd ha már felvette/elfőtte a vizet, felöntöm tejjel, s abban főzöm puhára. Csipet sót és ízlés szerinti cukormennyiséget rakok bele. Lekvárral, vagy kakaóval fogyasztom.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!