Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha kuszkusszal csinálom a...

Ha kuszkusszal csinálom a lecsót tarhonya helyett akkor mikor tegyem bele?

Figyelt kérdés
Nem kell előtte beáztatni ugye? Mehet bele a lecsóba és ott szívja fel a nedvességet?
2023. ápr. 24. 09:09
 1/8 anonim ***** válasza:
51%
Rá van írva a zacskóra
2023. ápr. 24. 09:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:

Vagy inkább csináljam készre vízzel és ha kész csak keverjem össze?

Másik: muszáj a paradicsom héját leszedni? Szerintem nem szedtem le múltkor sem, de már nem emlékszem.

2023. ápr. 24. 09:12
 3/8 anonim ***** válasza:
53%

Jó lesz lecsóba csak több folyadékkal csináld.

Egyet forr ha belerakod zárd le és rakj rá fedőt.10perc alatt kész lesz.

2023. ápr. 24. 09:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Én nem szoktam meghámozni a paradicsomot, semmi baj nem lesz belőle.
2023. ápr. 24. 09:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Én sem szoktam leszedni a paradicsom héját. Persze van, hogy leválik a húsáról azt ki szoktam szedegetni.


A kuszkusz sok folyadékot vesz fel. Szerintem nem kell sok bele mert könnyen eggyé fog válni:)

2023. ápr. 24. 10:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
49%

A kuszkuszt nem kell (söt nem is szabad) fözni, csak a forró folyadékba keverni és 5 percet várni vele.

Ha a 3-es módszere szerint tíz percig fözöd, akkor egy masszát fogsz kapni, aminek semmi köze sem a lecsóhoz, sem a normál kuszkuszhoz. És nem kell több folyadék, sokkal kevesebbet igényel, mint a tarhonya.


Én személy szerint nem használnék kuszkuszt lecsóba, éppen azért, mert ha túlpárolódik, akkor csiriz lesz belöle, akkor már inkább bulgurral csinálnám, az teljesen úgy viselkedik, mint a tarhonya.

Ha ragaszkodsz a kuszkuszhoz vagy az van éppen otthon, akkor a lecsó levéböl vegyél ki és abban szivasd fel külön edényben.


A paradicsomot le is lehet hámozni, én utálom az összepöndörödött héjakat, de sokkal egyszerübb, ha a paradicsomot csak félbe-negyedbe vágod, és miután felforrt, ki tudod szedni a levált héjakat.

2023. ápr. 24. 10:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

Szerintem ne szedd le a paradicsom héját. Ha külön akarsz paradicsomszószt hozzá, akkor csinálj egy külön edénybe, és akkor amit beleszelsz paradicsomot, azt nem kell annyira szétfőzni, lesz egy struktúrája.

Igen, kuszkuszt nem "szabad" főzni. Felforralt víz kell, meg raksz bele sót, aztán elzárt tűzhellyel, lefedve 10-15 perc kell neki. Rá van írva a zacskóra. Lecsóba én nem raknám, mert minek szenvedni a lecsóval, ha felszívja az összes levét a kuszkusz. Jobb 2-3 edényben főzni, ha kontrollált textúrákat akarsz a kajádban. Ha már 3x megcsináltad külön, akkor esetleg érdemes megpróbálni azt is, hogy a lecsóva főzöd közvetlen.

2023. ápr. 24. 10:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
0%
A kuszkusz tészta. Lényegében nagyon apró tarhonya Nem kell beáztatni.
2023. ápr. 24. 13:49
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!