Házi tarhonya fözése - mi a hiba?
Figyelt kérdés
Már sokszor próbálkoztam tarhonya fözésével, de eddig shoa nem lett puha és nem tudom, miért nem jó.
A tarhonyát zsradékon megpirítom, felöntöm dupla vízzel, füszerezem és addig fözöm fedö alatt, amíg beszívja az összes vizet.
Az eredmény, hogy a tarhonyaszemek közepe minden esetben ropogós, félnyers marad.
Minden tippet elöre is köszönök.
2023. márc. 6. 14:31
1/15 anonim válasza:
Szabályos henger formájú tarhonyát használsz vagy a kézzel készítettet? Ez utóbbit nehéz megcsinálni, mert minden szem különböző méretű.
2/15 A kérdező kommentje:
Hagyományos kézi tarthonyát. De minden szem kemény marad a közepén
2023. márc. 6. 14:46
3/15 anonim válasza:
Akkor ez a baj. Azt képtelenség ehetőre főzni, ha több vizet raksz bele a kisebb szemek szétfőnek.
4/15 anonim válasza:
Csinálj mindent nagyjából ugyanúgy, mint eddig - egy nagyon picivel több vízzel - , csak mikor késznek gondolod, még hagyjad fedő alatt 10 peret pihenni.
6/15 anonim válasza:
Én azt a trükköt szoktam még bevetni, hogy amikor felszivta a vizet, ami esetedben lehet egy kicsivel több, a fedővel letakart lábost bebugyolálom még 2 konyharuhával, és beteszem a mikróba, csak pihenni, nem kapcsolom be. Ott hagyom pihenni saját melegében, saját gőzében legalább 15-20 percet.
7/15 anonim válasza:
Én is a dörzsi tarhonyát szoktam.
Én piritas után annyi vizet öntök rá, hogy kb egy ujjnyival ellepje. Megvárom, míg a víz forrni kezd + kb 1 perc. Aztán lekapcsolom alatta. Olykor megkeverem. A gőzben nekem meg szokott puhulni.
9/15 A kérdező kommentje:
Köszi a tippeket, legközelebb kipróbálom. Lehet, hogy a fedö alatt állás hiányzott.
2023. márc. 6. 16:05
10/15 anonim válasza:
Ha még érzed, hogy nyers, akkor tegyél hozzá vizet és párold tovább.
Mindig kézi tarhonyát főzök, nem kell hozzá diploma, csak józan ész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!