Házi tarhonya fözése - mi a hiba?
Figyelt kérdés
Már sokszor próbálkoztam tarhonya fözésével, de eddig shoa nem lett puha és nem tudom, miért nem jó.
A tarhonyát zsradékon megpirítom, felöntöm dupla vízzel, füszerezem és addig fözöm fedö alatt, amíg beszívja az összes vizet.
Az eredmény, hogy a tarhonyaszemek közepe minden esetben ropogós, félnyers marad.
Minden tippet elöre is köszönök.
2023. márc. 6. 14:31
11/15 A kérdező kommentje:
10-es: egy órán keresztül föztem, tettem hozzá többször is még forrásban lévö vizet, mégsem lett jó. Szóval ne légy ilyen okoskodó, meg a stílusod sem igazán elfogadható!
2023. márc. 6. 16:15
12/15 anonim válasza:
" Lehet, hogy a fedö alatt állás hiányzott."
Meglehet... a forró gőzben tud puhulni a tarhonya, a rizs.
Nem is kell azokat lángon készre főzni, amikor már "majdnem elfőtt a leve" el lehet zárni a túzhelyet, de a tarhonyát, rizst még fedő alatt legalább 15-20 percig, fedő alatt a gözben puhítják.
13/15 anonim válasza:
Egy videó a tarhonya főzésről:
14/15 anonim válasza:
Ha még nyers, tegyél több vizet és főzd tovább
15/15 anonim válasza:
Reszelt tarhonya háromszoros vízzel kell felönteni és puha lesz.A gépire elég kétszeres.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!