Ha a bolti tarhonyát csak simán kifőzöm vízbe akkor mire kell odafigyelni, hogy ne főjjön túl, ne égjen le?
Figyelt kérdés
Azért döntöttem így, hogy kipróbálom így főzni, mert a rizst is így főzöm, sose piritottam és finom. Hátha a tarhonya is egyszerűbb lenne így.2023. ápr. 15. 13:27
1/5 anonim válasza:
Nem KELL pirítani. Felöntöd vízzel, főzöd a főzési idejéig (pl 8 perc), aztán elzárod alatta a gáz, és lededve hagyod > ha maradt rajta kis víz, azt magába szívja majd, és a gőzben még puhul.
2/5 anonim válasza:
A rizs nem tarhonya, nem hallottam még olyat, hogy a rizst pirítjak főzés előtt.
A tarhogya viszont határozattan ízletesebb lesz, ha le van pirítva, ami végülis nem kötelező, biztos van, akinek bejön a lisztes íz (a pirítással azt veszik el)
A műveletet leírta az 1-es, a rizshez hasonlóan a tarhonyát is valójában a gőzben párolják készre, nem zubogó vízben főzik megpuhulásig.
3/5 A kérdező kommentje:
És ha forrásban lévő vízbe öntöm a tarhonyát, hány percig főzzem? A rizst én mindig forrásban lévő vízbe öntöm.
2023. ápr. 15. 19:26
4/5 anonim válasza:
Megfőzheted ugyanúgy, mint bármilyen tésztát (csak legyen megfelelő szűrő), vagy csinálhat úgy, ahogy a rizst szoktad.
5/5 A kérdező kommentje:
Szűrőm van hozzá, köszönöm a választ, szerintem kifogom próbálni így milyen íze lesz, ha nem jó akkor maradok a régi verziónál.
2023. ápr. 16. 19:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!