Marhagulyást készítenék bográcsban, mégnem főztem, mire kell odafigyelnem? Csipetkét tehetek bele? Hogyan kell megfőzni a levest nagyon jól?
Fölteszed mint a pörköltet, amikor a husi félig megfőtt, egy kicsit hígítsd meg a levét, akkor rakj bele répát-gyökeret, 1-2 szem krumplit is szoktam bele darabolni és apróra vágott petrezselymet.
Majd amikor már ezek is félig megfőttek, akkor rakhatod bele a csipetkét. Meglehet, hogy előtte ismét hígítani kell, ilyenkor azért várd meg míg ismét felforr, kóstold meg a savát, ha kell sózd utána. Ha a csipetke is megfőtt, akkorra (elvileg) a husinak is puhának kell lennie, és kész a fincsi levesed.
Amikor nem csipetkét főzöl bele, lehet nagykocka tésztát, vagy fodros-kocka tésztát kapni és azzal befőzni.
Minden úgy történik sorrendben, mint a gázon, csak sokkal jobban kell ügyelni rá. kezdve a hagyma dinszteléstől a végéig. valaki mindig legyen mellette, kevergetni, rázogatni, kell a bográcsban fővő ételt.
finom, ha gyúrsz egy tojásból csipetkét ( persze attól függ, hány főre főzöl), de nagyon jól használható a négytojásos kézi tarhonya is. személyenként kb 2 dekával kell számolni. a krumplival egyidőben bele lehet tenni. mire kész a gulyás a tarhonya akkora, mint a csipetke.
nem ázik el, van olyan jó, mint a frissen gyúrt tészta, és kényelmesebb is.
Hogy nagyon finom legyen, marhalábszárból csináld, lassan főjön majdnem puhára. utána a zöldség, a zeller ne maradjon ki. a pirospaprika is legyen jófajta, hogy szép színe legyen.1-1 szem paprika-paradicsom is mehet bele.
fűszer még a bors, és őrölt kömény.a krumplit se sajnáld,
fejenként egy közepessel számolhatsz.
csipetke a végén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!