Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha egy hétre valót akarok...

Ha egy hétre valót akarok megfőzni többfélét akkor főzés után tegyem ételhordóba és fagyasszam le? Aztán csak meg kell mikrózni?

Figyelt kérdés
Egy hétre elmegyünk majd nyaralni és már előre aggódom, hogy addig a mama mit fog enni, mert egyedül lesz itthon, és ezért gondoltam hogy megfőzök többféle ételt és lefagyasztom ételhordókba csak nem tudom hogy csináljam.
2023. ápr. 11. 18:19
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Köretet nem tud megfőzni ahhoz már nagyon idős.
2023. ápr. 11. 19:55
 12/22 A kérdező kommentje:
Ezeknek a dobozára rá van írva hogy le fagyasztható-e?
2023. ápr. 11. 19:56
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Ha köretet se tud megfozni, akkor csak a rendelés lenne a megoldás és az is frissen, nem lefagyasztani.
2023. ápr. 11. 20:01
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Nincs rájuk írva, hogy fagyasztható-e. Amit bátran főzhetsz/rendelhetsz:

rizseshús, tarhonyás hús, töltött káposzta, székelykáposzta, sárgaborsó- főzelék, szárazbabfőzelék, lencsefőzelék, spenót, pörkölt, fasírt.

A főzeléket és a pörköltet (vagy főzeléket fasírttal) én nem fagyasztanám le egyben. Az inkább két-két külön dobozban legyen.

2023. ápr. 11. 20:12
 15/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen valószínűleg akkor rendelek neki egy hétre aztán vagy előreutalsssal fizetek és akkor felakasszák a kapura vagy nem tudom. Remélem megtudom velük beszélni.
2023. ápr. 11. 20:18
 16/22 anonim ***** válasza:
92%

Alapvetően igen, de nem lehet mindent lefagyasztani, pl a káposztás ételek rettenetesen rosszak felengedve.

Viszont van, amit tehetsz üvegbe, mint a befőttet: kiforrázott üveg és tető, jó forrón bele az ételt csurig, hogy levegő ne maradjon benne, és mehet a hűtőbe. Székelykáposzta, pörkölt, sűrű levesek jól bírják így egy hétig, nem kell fagyasztani.

De amúgy, ha nehezen jár a mama, inkább meg kellene oldani, hogy naponta 1-2x ránézzen valaki, és akkor már a kaját is beviheti.

2023. ápr. 11. 20:26
 17/22 anonim válasza:
90%
Ha előre kell főzni, anyu mindig rakott káposztát csinál - és sokáig el is állna a hűtőben, ha nem lenne annyira finom....
2023. ápr. 11. 21:08
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell megvárnia a futárnak, felakasztják a kapura és majd kisétál érte a mama.

De pl nàlunk a helyi idősek otthona is vállal ilyen kajakiszállítást, és ott a sofőr beviszi a kaját, vagy megvárja míg kitipeg a nèni és mindenkihez van egy kèt kedves szava.

2023. ápr. 11. 21:35
 19/22 anonim ***** válasza:
84%
Nekem ez furcsa, hogy egy hétre egyedül hagysz valakit, aki egy krumplit nem tud megfőzni.
2023. ápr. 11. 22:19
 20/22 NTBS ***** válasza:
100%
Vagy előre főzöl vagy rendelsz neki. De egy idős, magatehetetlen személyre valaki nézzen rá, amíg távol vagy.
2023. ápr. 12. 06:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!