Ha egy hétre valót akarok megfőzni többfélét akkor főzés után tegyem ételhordóba és fagyasszam le? Aztán csak meg kell mikrózni?
Nincs rájuk írva, hogy fagyasztható-e. Amit bátran főzhetsz/rendelhetsz:
rizseshús, tarhonyás hús, töltött káposzta, székelykáposzta, sárgaborsó- főzelék, szárazbabfőzelék, lencsefőzelék, spenót, pörkölt, fasírt.
A főzeléket és a pörköltet (vagy főzeléket fasírttal) én nem fagyasztanám le egyben. Az inkább két-két külön dobozban legyen.
Alapvetően igen, de nem lehet mindent lefagyasztani, pl a káposztás ételek rettenetesen rosszak felengedve.
Viszont van, amit tehetsz üvegbe, mint a befőttet: kiforrázott üveg és tető, jó forrón bele az ételt csurig, hogy levegő ne maradjon benne, és mehet a hűtőbe. Székelykáposzta, pörkölt, sűrű levesek jól bírják így egy hétig, nem kell fagyasztani.
De amúgy, ha nehezen jár a mama, inkább meg kellene oldani, hogy naponta 1-2x ránézzen valaki, és akkor már a kaját is beviheti.
Nem kell megvárnia a futárnak, felakasztják a kapura és majd kisétál érte a mama.
De pl nàlunk a helyi idősek otthona is vállal ilyen kajakiszállítást, és ott a sofőr beviszi a kaját, vagy megvárja míg kitipeg a nèni és mindenkihez van egy kèt kedves szava.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!