Szóval vettem gyros alapot és öntetet.Hozzávalóként fél kg tarját irt (én csirkemellel csináltam) és egy joghurtot az öntethez.Az elkészités ugy szólt hogy keverjük össze a gyros alapot a hussal és 4 evőkanál olajjal majd több olaj hozzáadása nélkül 8-10 perc alatt süssük meg kevergetés mellett.de ez még 8-10 perc alatt iszonyat rágós volt és állandóan odakapott igy öntöttem alá egy kis vizet de igy is jó fél óra alatt lett jó..
2010. okt. 8. 15:08
1/10 anonim válasza:
Már én is csináltam egyszer, ugyancsak csirkemellből. Amikor beleraktam a serpenyőbe, letakartam fedővel, így a hús a saját levében átpárolódott és kb. 10 perc után levettem a fedőt és átpirítottam az egészet.
Nekem eleve gyanús volt, hogy hogy fő át a hús 10 perc alatt (pláne a sertés), úgyhogy én eleve így csináltam.
Szerintem érdemes mégegy próbát majd megejtened, mert így nagyon finom porhanyós lett é másnapra sem száradt ki.
2010. okt. 8. 15:33
2/10 anonim válasza:
Ilyet még nem vettem, de nem kellett volna hagyni pácolódni? Abból indulok ki, hogy vannak a villámpácok, ott is a fűszerport olajjal kell összekeverni, és abban megforgatni a husit. De állni kell hagyni, kb. 20 percig, aztán nagyon gyorsan megpuhul. Az tényleg hamar megpuhul. Ezt nem ismerem, de főleg a tarja 8-10 perc alatt kizárt, hogy akár fedő alatt is megpuhuljon.
2010. okt. 8. 15:53
3/10 A kérdező kommentje:
igen,összekavartam az volt a tasakon hogy 2-3 percig kell állni hagyni én kb 10-15 percig hagytam,ugyhogy tényleg érdekes..még egy kérdés sajna még nagyon kezdő vagyok..:)Hogy ennyi olajon ha meg is kellett volna puhulnia a husnak 8-10 perc alatt de hogy nem ég nektek oda?Mert én hiába kavargattam 4 evőkanál olajjal nagyon sercegett odakapott igy öntenem kellett alá egy kis vizet
2010. okt. 8. 15:58
4/10 Tinker Bell válasza:
Bocsi az OFF-ért! Jó, hogy ezt leírtátok, mert én is akarok venni. Csak azért nem vettem még, mert mindenképp pitával szeretném és nem tudom, hogy melyik az igazán finom. Segítenétek nekem ebben?
És, hogy melyik áruházban vettétek!
Köszönöm!
2010. okt. 8. 16:06
5/10 anonim válasza:
A kérdezőnek: kis tűzön sütötted? Valószínű, hogy nagyon lassan kell megsütni. De ez csak tipp a részemről, mert mint írtam, még nem próbáltam.
Az offosnak: állítólag az Auchanban nagyon finom pitát lehet venni. Én még nem kóstoltam, de aki vette, dicséri.
Csak a gyros fűszerkeveréket szoktam használni, és sült krumplival szereti a családom.
2010. okt. 8. 16:53
6/10 Tinker Bell válasza:
Köszike!
Én is Gyros fűszerkeveréket használok, de ki fogom próbálni ezt a fajtát is, mert ehhez van öntet is.
A baj már csak az, hogy nincs a közelünkben Madaras Tesco...
Intersparban, Sparban nincs esetleg finom?
2010. okt. 8. 18:52
7/10 anonim válasza:
Első vagyok...
Szerintem csak az öntet miatt ne vegyetek ilyet,mert az marha rossz benne. Annyira mű fokhagyma íze van :-(
Valóban csak pár percet kell hagyni pácolódni.
Próbáljátok meg úgy, ahogy leírtam fent, mert tényleg nagyon finom lesz.
De az öntet tényleg gáz...pont arra gondoltam, hogy milyen kár, hogy nem lehet venni csak a pácot, mert én az öntetet tuti nem csinálom meg többet.
Én is az Auchanban vettem pitát, azt hiszem Ceres Sütő terméke volt.
2010. okt. 8. 19:51
8/10 anonim válasza:
Nem tudom mit rontottál el,de nekem isteni finom lett.Tarját vékony csíkokra vágtam,pácoltam és forró,vastag fenekű serpenyőbe nagy lángon sütöttem.Levet eresztett,mire elfőtt már puha is volt.Nem fedtem le.Az öntet is nagyon finom.Pitát a Spárba vettem fagyasztottat.Csak kiengedett magától(15 perc) és már is pakolhattam bele a husit.
2010. okt. 8. 21:54
9/10 anonim válasza:
Ha a hozzávalóknál tarja van, akkor az zsírosabb, mint a csirkemell, amin semmi sincs. Szerintem legközelebb több olajjal csináld. Én is fűszerkeverékkel szoktam csinálni. Pitát pedig én sütöm. :-)
2010. okt. 9. 09:30
10/10 anonim válasza:
Akartam írni, hogy Ceres termékeit árulja a Spar is, de előttem írták, hogy mirelitben ott vettek. Lehet, vagy friss is, nem tudom, még nem néztem, de figyelni fogom.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!