Már unjuk a főtt tojás+sonka kombót. Mit készìtsek a sonkához?
A legokosabb adagonként lefagyasztani, de lehet salátákat meg egyebeket is készíteni belöle (maradék husvéti sonka, vagy a´hasonló címszavak alatt rengeteg ötletet találsz), de azok nem lényegesen mások, mint az eredeti.
A következö évekre meg a legjobb megoldás, ha jóval kevesebbet fözöl, nem kell 10 kg sonkát megfözni három embernek, elég 1-2 kg is. A tojást meg végképp nem értem, megfözni párat kb negyed óra, értelemtlen 20-30 db-ot elöre megföni, utána meg undorodva kidobni.
Friss salátát, reszelt répából, retekből, jégsalátából. Itt a tavasz, mehet a sok friss zöld.
Medvehagymából is lehet jókat, pl egy pitét, pesztót belőle a kalácshoz.
Almaszósz vagy sült alma is megy a csülökhöz, meg lehet mézzel-mustárral is fűszerezni ha szeretitek.
Sült répa, krumpli, hagyma is finom mint köret, só, bors, egy kis rozmaring rá, és zsíron tepsiben kisütni.
Rakott karfiol olyan mint egy bodros kisbárány, ezt is fel lehet díszíteni.
Hidegtálas ételek, pl kaszinó tojás, sajtos-diós-almás saláta, egyebek.
Répa tortát vagy répás muffint is lehet desszertnek.
Épp ma főztem ilyen levest:
Maradék sonka felkockázva, újhagyma karikázva, kevés karikázott leveszöldség, egy konzervdobozos zöldbab, egy krumpli kockázva, bors, fokhagyma stb. Paprikás rántással, tejföllel dúsítottam. A tányérba mindenki kapott egy főtt tojást még bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!