Húsvéti sonka főzésének idejét honnan kell számítani?
Figyelt kérdés
Utánaolvastam, hogy mit hogyan kell, arra viszont nem találtam semmit, hogy honnan számítjuk a főzési időt?
Székely boltban vettem normális minőségű combsonkát, nem nagy mindössze 1.2 kg. Tehát nem sokkal több, mint 1 órán át kell főznöm, igaz?
Onnantól számolom az 1 órát, hogy gyöngyözni kezd a víz, vagy onnantól, hogy a fazekat hideg vízzel odateszem a tűzhelyre?
2023. ápr. 8. 16:05
1/3 anonim válasza:
Mindig forrás utántól számítjuk, és nem számolgatni kell, hanem megszúrkodni, hogy puha-e.
2/3 A kérdező kommentje:
Első, a válaszodat félig találom hasznosnak.
Mert bár leírtad, hogy forrás után számoljam, és az is jó tanács, hogy meg kell szúrni (korábbi utánaolvasásomban is találkoztam ezzel mindenhol), de a stílusod amivel írtad, és az, hogy a főzési időt teljesen elbagatellizálnád, az nem annyira.
2023. ápr. 8. 22:19
3/3 Salx Narval válasza:
Pedig igaza van. A kg/óra csak iránymutató azoknak akik még nem főztek bőrös füstölt húst egyben. A sonka és csülök főzési idejét nagyban befolyásolja a hús minősége az előkészítés módja és a tartósítási eljárások technológiája, ill ideje stb. Az egyéni ízlés is befolyásoló tényező hiszen nem egyforma állagúra főzve szereti mindenki. Nem szégyen az ellenőrzés a profik is megszúrják ha szemmel nem látható a hús állapota. Egy óra főzés után érdemes elkezdened az ellenőrzést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!