Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Húsvéti sonka főzésének...

Húsvéti sonka főzésének idejét honnan kell számítani?

Figyelt kérdés

Utánaolvastam, hogy mit hogyan kell, arra viszont nem találtam semmit, hogy honnan számítjuk a főzési időt?

Székely boltban vettem normális minőségű combsonkát, nem nagy mindössze 1.2 kg. Tehát nem sokkal több, mint 1 órán át kell főznöm, igaz?

Onnantól számolom az 1 órát, hogy gyöngyözni kezd a víz, vagy onnantól, hogy a fazekat hideg vízzel odateszem a tűzhelyre?


2023. ápr. 8. 16:05
 1/3 anonim ***** válasza:
89%
Mindig forrás utántól számítjuk, és nem számolgatni kell, hanem megszúrkodni, hogy puha-e.
2023. ápr. 8. 16:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:

Első, a válaszodat félig találom hasznosnak.

Mert bár leírtad, hogy forrás után számoljam, és az is jó tanács, hogy meg kell szúrni (korábbi utánaolvasásomban is találkoztam ezzel mindenhol), de a stílusod amivel írtad, és az, hogy a főzési időt teljesen elbagatellizálnád, az nem annyira.

2023. ápr. 8. 22:19
 3/3 Salx Narval ***** válasza:
Pedig igaza van. A kg/óra csak iránymutató azoknak akik még nem főztek bőrös füstölt húst egyben. A sonka és csülök főzési idejét nagyban befolyásolja a hús minősége az előkészítés módja és a tartósítási eljárások technológiája, ill ideje stb. Az egyéni ízlés is befolyásoló tényező hiszen nem egyforma állagúra főzve szereti mindenki. Nem szégyen az ellenőrzés a profik is megszúrják ha szemmel nem látható a hús állapota. Egy óra főzés után érdemes elkezdened az ellenőrzést.
2023. ápr. 9. 02:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!