Hogyan főzzem meg a húsvéti sonkát?
Sosem csináltam még, és főzni is tanulok/gyakorlok.🙂
Vennék egy kis békebeli sonkát, kb egy kg-nak megfelelőt.
Mennyi ideig kell főznöm?
Sima vízben főzzem, vagy kell bele valami?
Lassan főzzem vagy közepesen lefedve?
Ha valaki leírná, azt megköszönném😅
1: Előző jszakára áztasd be hideg vízbe, hogy ellepje. Áztatás nélkül ehetetlenül sós marad.
2: Tedd fel főni annyi hideg vízben, hogy ellepje. Az általános szabály, hogy kilónként egy óra főzési idót számolhatsz.
3. Kb. egy óra múlva tegyél hozzá pár szem vöröshagymát, fokhagymát, egész borsot, és néhány babérlevelet.
4. Amikor a főzés idő letelt (vagy amikor könnyen bele tudsz szúrni), kapcsold le a tűzhelyet, és a főzőlében hagyd a sonkát kihűlni. Így nem fog kiszáradni. Ne aggódj, ez órákig is eltarthat, de nem fog megromlani.
Lassan, gyöngyöző vízben főzd végig, le is lehet fedni közben.
A sonka mellé tett zöldségeket természetesen variálhatod ízlés szerint, illetve a főzőlét is érdemes eltenni más receptekhez (főzelékek, levesek, mártások, ezekről találsz ötleteket a neten).
Koszonom szepen
Lapocka van csak, de nem kotozott mint a sonka es a formaja se olyan😅 azt is szoktak fozni?
Persze, főzni kell. "A sonka olyan állat combjának vagy farának húsa, amelyet levágásra nevelnek, de gyakran csak a disznó lábából származó húst nevezik így. Fogyasztható sóval tartósítás után, pácolva és sütve is, de nagyon sok helyen különbözőképpen megfüstölik."
Lehet lapocka, comb is. Ha nyers-füstölt (sózott) húsról van szó, mindenképpen szükséges a hőkezelés és adott esetben az előáztatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!