A húsvéti kalács édes vagy sós? A "hétköznapi" fonott kalácstól miben különbözik?
Figyelt kérdés
2021. márc. 31. 09:48
1/9 anonim válasza:
A legtöbb esetben kevésbé édes, másrészt meg azért különleges, metr régen, amikor a szokás kialakult, kalácsot csak ritkán sütöttek, mert aránylag sok kell bele drágább összetevökböl (cukor, tojás, vaj), ezt csak egy-egy ünnepi alkalommal tudták megengedni maguknak.
2/9 anonim válasza:
Kevés cukrot szoktak beletenni - éppen-csak édeskés. Ami pont jól megy a sós sonkához, tormához. :)
3/9 anonim válasza:
Nálunk otthon sós.
20 éven keresztül kiröhögtek, vagy hülyének néztek a pékségekben mikor sós kalácsot kerestem húsvétkor, aztán most már mindenhol lehet kapni.
4/9 anonim válasza:
Édes, de nem sok cukrot használok.
Nálunk rendszeresen sül, ilyenkor nagyobb és több fonattal készül. Nálunk. Másnál meg másképp.
5/9 anonim válasza:
Van édes és sós is... Minden jobb pékségben kapni mindkettőt.
7/9 anonim válasza:
nálunk a kalács maga nem annyira édes(de nem is sós), viszont mindig kristálycukorral szórjuk meg a tetejét
szeretjük a sós sonka mellé
8/9 anonim válasza:
Nálam van benne egy kis cukor de alapvetően inkább sós, sonka mellé eszem és a hétköznapi kalácstól abban különbözik hogy hétköznap a francnak van ideje kalácsot sütni :D viccet félretéve lehet hogy vannak eltérő receptek de én sose tettem különbséget, a recept amit használok nem is mondja hogy kifejezetten húsvéti kalács lenne, fonott kalács néven fut.
9/9 anonim válasza:
Lehet édes és sós is. Mi inkább az édeset szeretjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!