Tudnátok nekem mondani klasszikus magyar süteményeket?
Zserbó
dobostorta
linzerkarika
isler
csörögefánk
Gyorsan megvan, kevés hibalehetőséggel: potyogtatós piték (egyéb kevert tészta alapú egyszerű sütik) vagy linzer alapú, pl reszelt túrós.
Nem az a nagy autentikus magyar, de olyanokat írtak már fentebb mások, ezek arra jók, hogy ha van egy kis gyakorlatod, aránylag gyorsan össze lehet dobni egy nagy tepsivel, és örök klasszikusok, szóval ezekre se fogja senki azt mondani, hogy fúj, mi ez?! :D
Papagáj szelet
Kókusz tekercs
Puncs szelet
Rákóczi túrós
Vargabéles
Hó kifli
Néger kocka
Fanta szelet
Méteres sütemény
Piskóta tekercs
Máglyarakás
Mákos guba (mi sokszor tepsibe tesszük tojashabbal lekenve sütjük)
Isteni klasszikusok nem lehet mellé fogni.
mákos guba, máglyaakác, rétes, piskóta (meggyes bedobálós), vargabéles, Rákóczi túrós, somlói galuska, dobos torta, palacsinta,
hirtelen több nem jut eszembe, de ha teheted lapozd fel nagymama receptes könyvét. 17 éves vagyok, ritkán sütök hagyományos sütiket, de ha mégis biztos hogy ehhez a bizonyos rpeptes füzethez nyúlok
#4 és #6 miért lett így le pontozva?
Hasonlókat akartam írni de inkább nem is merek....
#4-es vagyok.
Ha már így megszólítva (és lepontozva) lettem, azért 1 gondolatot szeretnék ezzel kapcsolatban megosztani.
Igen, ahogy mondtam is, nem autentikus magyar sütiket írtam.
De!
Értelmezzük már a kérdést!
Nem versenyre készül a kérdező, hanem egy pasit akar megetetni!
Ezek alapján tegyük fel a kérdést, mit jelent, a "klasszikus magyar".
Vajon a teljesen, vagy 80-90%-ban magyar, (hiszen elég sok "magyar" sütinek van francia vagy osztrák alapja) ezzel együtt egy átlag magyar háztartásban évente 1-szer csinálnak olyat,
vagy az a magyar, amiből egy főzősebb háztartásban, minden hétvégén van valami, valamilyen formában!
Szóval ha Magyarországon pl. tavasztól őszig rendszeresen van valami aktuális idény gyümölcsből egy potyogtatós pite, mondjuk 30-szor, és ezután karácsonykor van 1-szer rigó jancsi, akkor melyik a "magyarabb"?
Persze, lehet nézni szigorú szakmai szemmel, csak a kérdés nem támasztott szigorú szakmai szempontokat!
Meg ha már annyira szakmázunk, mindenkit is le lehetne pontozni, mert sok "magyar" süti alapja, ahogy mondtam, külföldi eredetű, csak a kiegészítő jellegzetességei magyar találmány, meg össze vissza van keverve a válaszokban a sütemény, a torták, az éttermi meleg tészták, amik mind külön kategória lenne, és közük nem lenne elvileg a válaszhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!