A Szabolcsi töltöttkáposzta miben különbözik a klasszikus töltöttkáposztától ?
édeskáposztából van
gyakorlatilag egy teljesen más étel mint a savanyúkáposztás töltöttkáposza
nagyon finom:)
Sok mindenben. Kevesebb húst és több rizs használnak hozzá. Más a fűszerezés is részben. Ettem olyat amibe majoránna is volt. Körülbelül fele akkorára formázzák a tölteléket , mint a "megszokott". Gyakran a tölteléket káposzta helyett szőlő levélbe tekerik . Édes káposztát tesznek alá . De ettem ott olyat is amibe egy kevés füstölt szalonna volt darálva a töltelékhez, illetve az edénybe is. Néhány alkalommal ettem ott.
Nem rossz. (nem köptem ki) :) :)
Nekem a Békési jobban ízlik. Sokkal.
Ahogy a 1-es írja, a legfőbb eltérés, hogy édes káposzta levébe van töltve.
A második, hogy paradicsomlében van SÜTVE a töltelék, aprókáposzta nélkül.
Idézek:
"Az egyik nagy kedvenc a szabolcsi, ami komoly vitalavinát képes indítani. Az én apukám szabolcsi, de még az ő családjában sem készítik ugyanúgy, mindenki kicsit hozzátett valamit ehhez a nagyszerű fogáshoz, és ettől igazán különleges."
És itt az eredeti szabolcsi recept a cikkből:
...és egy 450 éves, hagyományőrző recept:
2. vagyok :)
Tényleg paradicsom lét is öntöttek hozzá azon kívül amit leírtam. :)
Lehet azért nem emlékeztem rá mert régen ettem ott tötöttttkáposztát.
Azon a környéken voltam sorkatona, és két tündéri hölgynél vendégeskedve ettem. Az egyiknek az anyukája, a másiknak a nagymamája főzte. Nagyon sok t betűt használtak közben. Lehet a rokonaik azért főzték furcsára nekem mert nem kedveltek.?.:):)
Mindegy a két lány viszont csodaszép és rendkívül kedves volt.
Az egyiknél a hodályban főztünk... is:)
Volt tengeri meg dohánylevelet is szárítottak ott:)
Mi édeskáposztából szoktuk csinálni és jó sok paradicsomlével öntjük le. Gyakori itt Szabolcsban, hogy liszttel berántják a levét.
Szokták csinálni rizs helyett kukoricakásából is, nekem az is nagy kedvencem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!