Hogyan kell rendesen fűszer paprikával főzni, sütni?
Figyelt kérdés
Sokszor ettem már csirkét pl, ami paprikával volt fűszerezve az nagyon finom volt, de amikor én sütök olyan csirkét nálam mindig “rászárad” undorító, kesernyés lesz a csirke. Gondolom megég a paprika por. Mit tudnék tenni? Csak a végén, sütés vége előtt tegyem rá? Vagy hogyan kell használni rendesen?2023. márc. 15. 11:06
2/6 anonim válasza:
Vajjal vagy olajjal keverd el a pirospaprikat és úgy rakd rá.
3/6 anonim válasza:
Én is elkeverem olajjal és ecsettel rákenem.
4/6 anonim válasza:
A fűszerpaprika nagyon könnyen megég, nem szabad hirtelen nagy hőhatásnak kitenni. Pl. pörköltnél az edényt le kell venni a tűzről, bepaprikázni az ételt, elkeverni (felönteni) és úgy visszatenni.
Ha sülteknél fűszerkeverékként használod fel, érdemes barna cukrot tenni a mixhez, segít megakadályozni a paprikapor keserűvé válását.
5/6 anonim válasza:
Joghurtban vagy tejfölben is feloldódik a paprika, nem ég rá a csirkére.
6/6 anonim válasza:
Így van, ahogyan már előttem írták: érdemes zsiradékkal elkeverni, akkor nem szárad ki, illetve a zsírral sütés jobban kihozza az ízeket is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!