Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A töltött káposztám nem fő...

Kentano6 kérdése:

A töltött káposztám nem fő meg rendesen!A tölteléket ha készítem öntök bele kéz meleg vizet és várok, hogy a rizs felszívja.Lazán betöltöm a káposztába aztán lassan lefedve főzöm.Egyik káposzta jó a másikba meg recseg a rizs!Mi a baj?

Figyelt kérdés

2022. szept. 25. 14:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
88%
Nem éri egyenletesen a hő. pld. Túl nagy a lábos, kicsi a láng, nem elég rajta a nedvesség.
2022. szept. 25. 14:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
17%
Legyen melegebb a víz
2022. szept. 25. 14:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Valaki ez miatt, félig főzi a rizst mielőtt gombócolná.
2022. szept. 25. 14:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
86%
Én mindig elöfözöm a rizst - 1-1 arányban rizs+víz - és ha meghült, akkor teszem a töltelékbe valamennyi vízzel együtt
2022. szept. 25. 15:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
74%

Nálam ez évek óta bevált: a rizst külön előfőzöm, forrástól számítva kb. 1-2 percig (rizsfüggő). Leszűröm, és amikor már szinte teljesen kihűlt, akkor keverem be a tölteléket. Darált hús, tojás, fűszerek.

Ami még fontos: Jázminrizst, hosszú szemű rizst ne tegyél töltött káposztába, mert száraz, kemény marad. "B" rizst használj minden ilyen jellegű (tepsis, rakott) ételbe.

2022. szept. 25. 15:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
61%

"Ami még fontos: Jázminrizst, hosszú szemű rizst ne tegyél töltött káposztába, mert száraz, kemény marad. "B" rizst használj minden ilyen jellegű (tepsis, rakott) ételbe."

Hosszú évek óta jázmin rizzsel csinálom, sosem volt száraz, kemény. Félig megfőztem mindig a töltés előtt. Teljesen jó lett.

2022. szept. 26. 04:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
52%
Én elő se szoktam főzni sohasem. Annyi folyadékkal öntöm fel, hogy éppen ellepje, lefedem, lassan főzöm kis lángon és fedő alatt puhára fő. A végén egy picit besűrítem habarással vagy rántással és kész.
2022. szept. 27. 11:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
80%

Azért kaptam 0%-ot, mert nem főzöm elő a rizst?

Nem kötelező, így is lehet. Kevesebb munkafolyamat és ugyanolyan finomra megfő. Most mi ezzel a gond?


Nosalty, előfőzés nélkül:

[link]


Mindmegette, előfőzés nélkül:

[link]


Töltött káposzta, Wikipédia:

[link]

Készítése:

"Elkészítéséhez alapvetően savanyú káposzta (egész és vágott), darált sertéshús, rizs, tojás, só és bors szükséges. A darált húsba beleteszik a megmosott NYERS rizst és nyers tojást, elkeverik, és sóval-borssal ízesítik." ...

2022. szept. 28. 11:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:

Kedves 7 válaszoló!

Én sem szoktam előfőzni.

Ez a probléma az utóbbi 3 hónapba fordul elő nekem!

Köszönöm mindenkinek a segítséget!

A következő főzésnél majd kiderül.

2022. szept. 28. 13:34
 10/11 anonim ***** válasza:
Azért szól sok recept előfőzés nélkül mert jobb lesz a textúrája a gombócnak. Jobban egybeáll a hússal, a leveitől párolódik beissza a nedveit ízeit, kicsit keményebb de harapnivalóbb lesz. Én bevallom inkább így szeretem, de viszont fővetlenül meg egyáltalán nem.
2022. szept. 28. 18:05
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!