A töltött káposztám nem fő meg rendesen!A tölteléket ha készítem öntök bele kéz meleg vizet és várok, hogy a rizs felszívja.Lazán betöltöm a káposztába aztán lassan lefedve főzöm.Egyik káposzta jó a másikba meg recseg a rizs!Mi a baj?
Nálam ez évek óta bevált: a rizst külön előfőzöm, forrástól számítva kb. 1-2 percig (rizsfüggő). Leszűröm, és amikor már szinte teljesen kihűlt, akkor keverem be a tölteléket. Darált hús, tojás, fűszerek.
Ami még fontos: Jázminrizst, hosszú szemű rizst ne tegyél töltött káposztába, mert száraz, kemény marad. "B" rizst használj minden ilyen jellegű (tepsis, rakott) ételbe.
"Ami még fontos: Jázminrizst, hosszú szemű rizst ne tegyél töltött káposztába, mert száraz, kemény marad. "B" rizst használj minden ilyen jellegű (tepsis, rakott) ételbe."
Hosszú évek óta jázmin rizzsel csinálom, sosem volt száraz, kemény. Félig megfőztem mindig a töltés előtt. Teljesen jó lett.
Azért kaptam 0%-ot, mert nem főzöm elő a rizst?
Nem kötelező, így is lehet. Kevesebb munkafolyamat és ugyanolyan finomra megfő. Most mi ezzel a gond?
Nosalty, előfőzés nélkül:
Mindmegette, előfőzés nélkül:
Töltött káposzta, Wikipédia:
Készítése:
"Elkészítéséhez alapvetően savanyú káposzta (egész és vágott), darált sertéshús, rizs, tojás, só és bors szükséges. A darált húsba beleteszik a megmosott NYERS rizst és nyers tojást, elkeverik, és sóval-borssal ízesítik." ...
Kedves 7 válaszoló!
Én sem szoktam előfőzni.
Ez a probléma az utóbbi 3 hónapba fordul elő nekem!
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
A következő főzésnél majd kiderül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!