Finom székely káposzta receptet tudna mondani valaki?
Én minden víz hozzáadása nélkül felteszek egy jó fűszeres sertéspörköltet, hozzáteszem a savanyú káposztát, amit ha nagyon sós, vagy nagyon savanyú, akkor kimosok. Dugdosok közé babérlevelet és egy kevés füstöltet (kolbász, bordavég, húsos kolozsvári) ha már minden puha és sok levet eresztett, akkor teszek bele egy marék rizst. (Van aki árpagyöngyöt/gerslit)
De…!
Van aki levesesen szereti, az önt rá vizet, van aki berántja, van aki tejföllel behabarja, mi úgy szeretjük, ahogy leírtam.
Nálam amennyi a káposzta súlya, annyi húsból készítek pörköltet. Amikor már majdnem kész, hozzáadom a savanyúkáposztát.
Fontos: A káposztát kóstold meg, ha túl savanyúnak érzed, mosd ki egyszer. Vágódeszkán vagdald meg kicsit a káposztát (mondjuk olyan 5-6 centinként, könnyebb lesz enni).
A tejfölt én is csak tálaláskor kínálom, nem teszem bele az egészbe, mindenki szed a tányérjára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!