A sertéscomb bár omlós, de mégis mindig száraz marad belül, ha pörköltöt készítek, erre van valami megoldás, esetleg valami pác előtte?
Figyelt kérdés
2023. márc. 14. 10:04
1/5 anonim válasza:
Túlfőzöd vagy ami kevésbé valószínű (mert iszonyatosan vizes most már minden hús) hogy nincs alatta az a szükséges mennyiségű kevés víz, nem tud megpárolódni.
2/5 anonim válasza:
A comb nem feltétlen pörköltnek való, lapocka jobb hozzá.
Másrészt egyáltalán nem kell alá vizet tenni, enged annyit, amennyi szükséges, a húst a hagymás zsiradékon át kell pirítani - amíg színt kap, nem csak megforgatni és utána a saját levében párolni, amíg megpuhul.
Ha nem pirítod meg, akkor kiszárad, meg akkor is, ha vízben fözöd és nem análkül párolod.
3/5 anonim válasza:
Ha mégis commból csinálod a rózsa,vagy dió része ajánlott.
De jobb inkább lapockából
4/5 anonim válasza:
Nekem az vált be, hogy a húskockákat először kis adagokban csak a zsiradékon körbepirítom, és félreteszem. Minden más utána jön, és a már bepaprikázott szaftba teszem vissza őket puhulni. Kicsit időigényes és macerás, de 100%-osan működött eddig, nagyon jó volt belül is a hús.
5/5 anonim válasza:
Zsírosabb húst kell használni, pl. lapocka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!