Régi típusú gáztűzhelyem van. A sütőjéhez csak beinditom,és van rajta egy max láng,és lehet állítani kisebbre ha tekerek a csapon.Honnan tudom hogy hány fok van a sütőben? Mikor van 220 vagy 190 fok?
Erre azért bonyolultabb a válasz, mint gondolnád, mert régiekből is, újakból is, van hőfokszabályzós, meg anélküli, és másképp dolgoznak.
(Ugyebár a hőfokszabályzós, bekapcsoláskor max lánggal ég, és amilyen fokozatra veszed, ha eléri azt a hőmérsékletet, leszabályoz, és onnantól kis lánggal tartja a meleget.)
De a lényeg, hogy bemelegítés után kb 100-120 - 240-250 között mozog a hőmérséklet.
Tehát egy univerzális 180-190 fok, kb. 50-60%-os állásban van.
220 meg olyan 80% körül.
Nekem is volt egy albérletben egy világháború előtti sütő, rengeteget szívtam vele, mert azt hittem, hogy ahogy tekertem az állító gombot, úgy egyenletesen állítom a hőfokot, de ez egyáltalán nem volt igaz. Miután egy ismerősömnek elpanaszoltam, hogy nem tudok sütni, szemrevételeztük, hogy
hogy reagál a sütő lángja a beállításokat. Teljesen inimumon maradt kB 3/4-ig, ott egy pár milliméteres intervallumban aztán lehetett állítani. Onnantól vizuálisan ellenőrizve az aktuális láng nagyságát, elég jól ment a sütés. A maximum lehetett 200 C fok, picivel kisebb 170-180.
Szóval a tiednél csak feltételezni lehetne, hogy maxon kb 210, 3/4-en pedig 180-ra fűt. Szerintem kísérletezz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!