Kifli receptet kérhetek, ahol nem lesz sűrű, tömör a tésztája megsülve?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Inkább írd le elöször azt a receptet, amit most használsz, illetve azt is, hogy hogyan sütöd. Amíg nem tudjuk ezeket, addig nehéz kideríteni, mi lehet a gond egyáltalán.
Lehet, hogy a recepted rossz, de az is lehetséges, hoyg nem megfelelöen vagy nem elég ideig keleszted, illetve a sütés is okozhatja, hogy nem lesz jó az eredmény.
Rendben bemásolom. De más ilyen kifli receptekkel is igy jártam.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Az összetevök aránya nagyjából stimmel, habár én kevesebb élesztöt szoktam használni. Maga a recept nem jelenik meg nálam, a kérdés a kelesztés meg a sütés.
A dagasztás után szobahömérsékleten (nem elömelegítet sütöben, vagy hasonló helyen) letakarva kelesztem elöször fél óráig, utána átgyúrom, újrakelesztem, amíg kb duplájára nö, ez legtöbbször kb egy óra. Ez után borítom deszkára, újra átnyomkodom, kinyújtom, formázom és tepsire rakom.
Még 15-20 perecig pihentetem/kelesztem, utána hideg sütöbe teszem, a sütöt kb 180 fokra kapcsolom. Amíg a sütö melegszik, a tészta még kel.
A sütö aljába (a tepsi alá) egy lapos edénybe meleg/forró vizet teszek, hogy göz keletkezzen, mert akkor magasabbra feljön.
Nem tudom, mennyire más ez a módszer, mint ami a receptben van.
Hozzávalók
60 perc
8-12 adag
50 dkg finomliszt (átszitálva)
5 dkg lágy vaj vagy margarin
25 g friss élesztő
3,5 dl langyos tej
1,5 tk só
1 ek cukor
Elkészítés
1. lépés
1 dl langyos tejbe az 1 ek cukor felét feloldom és belemorzsolom az élesztőt hagyom kb. 10-15 percig hogy felfusson.
2. lépés
Amíg az élesztő felfut, addig átszitáljuk a lisztet, beletesszük a sót a maradék cukrot és a vajat, majd ha az élesztő is kész az is mehet bele. A tejet apránként adagoljuk hozzá. Ha kész vagyunk a tészta gyúrásával, meleg helyen letakarva hagyjuk duplájára kelni.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!