Miért lesz mindig szalonnás a piskótatekercsem? Jól át szokott sülni, mégis szeletelésnél van benne egy nyers réteg...nem jól tekerem fel?
Figyelt kérdés
2023. márc. 1. 13:10
1/6 anonim válasza:
Rendesen szitálod a lisztet és csomómentesre kevered sütés előtt? Akkor nem sül át teljesen.
Ha a belseje kicsit nyers, akkor mindegy hogy tekered fel, vagy nem tekered.
2/6 anonim válasza:
Simán lehet attól is "szalonnás", hogy túl melegen csavarod fel konyharuhába/fóliába és erősen összenyomod, ...már amennyiben tényleg jól át van sütve.
3/6 A kérdező kommentje:
Igen, én úgy szoktam, h kiveszem és egyből feltekerem. Melegen. Nem szoktam pihentetni sem a sütőben, sem kint. Így tanultam, h melegen kell feltekerni töltelék nélkül, akkor nem törik és felveszi ezt a tekercses alakot. És ha kihűlt kitekerem és megkenem.
2023. márc. 1. 20:00
4/6 A kérdező kommentje:
Nem szoktam a lisztet szitálni, lehet ez is baj....
2023. márc. 1. 20:00
5/6 anonim válasza:
Tovább kell sütni, mert nem sül át rendesen.
6/6 gungasam válasza:
Nem csak a liszt átszitálása hanem az összes hozzávaló azonos hőmérsékletűre hozása is fontos, amit persze rengetegen semmibe vesznek és utána jól megszívják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!