Barátommal nem olyan régóta vagyunk együtt. Szeretek főzni. Az elmúlt pár napja elég húzós volt, ezért kitaláltam, hogy holnap este főzök valamit mire végez munkában, és áthívom enni.
Ezt találtam ki:
Sült kacsamell, steak burgonyával, párolt lilakáposztával, és narancsos mártással, inni meg pedig valami fehérbort (mindketten jobban szeretjük mint a vöröset).
Csak nem tudom, hogy mivel csinálom a párolt lilakáposztát, megy még ahoz a narancsos mártás? Vagy azt inkább hagyjam?
Ha amúgy is krumplit meg húst szokott sütni magának (még ha nem is ilyen luxit) akkor én spec valami egész mással lepném meg. De persze ha odáig van az ilyenekért, akkor oké, nagyon jól hangzik :)
2023. febr. 23. 16:02
14/17 A kérdező kommentje:
Akkor adjatok valami tippet :D szeretni szereti, csak szegénynek nincs ideje főzni rendes kaját, általában ilyen kész kajákat vesz/eszik, vagy pedig ami nagyon gyorsan megvan.
2023. febr. 23. 16:11
15/17 anonim válasza:
Én a rakott krumplit mondanám - bár egyszerűbben hangzik mint a sült kacsa - de olasz, német, angol vendégeim mind imádták és szárazra nyalták a tepsit is.
Jó házi füstölt kolbásszal, sok tejföllel-tojással. (Én vajdarabkákkal készítem és még egy jó minőségű főzőtejszínt is szoktam aláborítani, így nem lesz száraz mint a kutyagumi.)
Őszintén szólva, a mai tejföl, tojás, vaj, minőségi kolbász árakat tekintve, lehet hogy a kacsa még olcsóbb is lenne.
2023. febr. 23. 16:40
16/17 anonim válasza:
Gulyásleves palacsinta/túrógombóc/almás pite (utóbbira tehetsz egy gombóc vanília fagyit és tejszínhabot.
2023. febr. 23. 17:12
17/17 anonim válasza:
#7 De, pont az én válaszom a legrelevánsabb, mert bizony az az egyetlen tény, hogy a kérdező párjának az ízlésétől függ. És nem az számít, hogy nekem nem nehéz kaja, #4-nek meg az. Értő olvasást érdemes lenne gyakorolni szerintem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!