Hogyan kell sonkatekercset készíteni?
Én még életemben nem csináltam sonkatekercset és nem is tudom hogyan kell! De már ettem. Nos, az íze alapján én csinálnék franciasalátát, tennék bele egy kis törtkrumplit és begöngyölném sonkába. :-)
Kezdődhet a lepontozás, ugyanis gőzöm nincs a helyes válaszról!
Tormás sonkatekercs
Hozzávalók 4 személyre:
# 16 szelet gépsonka
# A töltelékhez:
# 10 dkg vaj
# 20 dkg natúr sajtkrém
# 2 evőkanál majonéz
# 2 teáskanál mustár
# 2 teáskanál ecetes torma
# só
# bors
Elkészítés: A töltelék hozzávalóit habosra keverjük, a sonkaszeletekbe göngyöljük. Franciasalátára téve, de anélkül, friss kenyérrel is finom! Pl. vendégvárónak kitűnő, mert hamar készen van, bár jó, ha legalább fél napig hideg helyen áll, hogy az ízek összeérjenek.
ez egy a sok közül,üsd be google ba erre is van több verzió,ki hogy szereti
A gyári így készül:
Szép vékonyra szeletelt sonka, besamel mártás, reszelt torma
a besamelt így készítsd: vaj, bele liszt, mintha rántást csinálnál, csak víz helyett tejjel öntöd fel és állandó kevergetés mellett jó sűrűre főzöd. Teszel bele borsot, ételízesítőt és szerecsendiót. Amikor kihűlt hozzákevered a tormát, ízlés szerint. Én jobban szeretem jó tormásan, de ha te nem, akkor ne tegyél bele olyan sokat. Majd kiteríted a sonkaszeleteket és az aljára nyomsz egy sort habzsákból, de lehet kiskanállal is, ha ügyes vagy. Majd szépen felhajtogatod és tálra teszed őket. A tetejére nyomsz pöttyöket és aszpikkal is bevonhatod, akkor tovább eláll és nem szárad meg a sonka!
Nem egyszer csináltam még anno a suliban rendezvényekre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!