Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Zsírban sült (disznó) húst,...

Zsírban sült (disznó) húst, ami sokáig eláll, hogy kell csinálni?

Figyelt kérdés
2010. okt. 4. 16:32
 1/9 anonim ***** válasza:
57%
Zsírt megolvastod, de legyen forró, belerakod a besózott (főszerezett) húst, melléraksz egészben fokhagymát, 1-2 gerezd (mennyiségtől függ), egy negyedelt paradicsomot, 1 csíkokra vágott paprikát, fedő alatt megsütöd.
2010. okt. 4. 16:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
57%
Bocs, azt akartam írni, hogy NE legyen forró, csak kimaradt a ne.
2010. okt. 4. 16:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
köszi, már kezdem is csinálni :)
2010. okt. 4. 17:35
 4/9 anonim ***** válasza:
Ha a megsült húst teljesen ellepi a zsír, és nem kap levegőt, akkor hónapokig is eláll! De csak úgy szabad kiszedni belőle, ha kiolvasztod. Ha levegőt kap akkor vége! Még a fagyasztós korszak előtt sokszor tettünk el így húst.
2010. okt. 4. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:
még 1 kérdés: meddig kell sütni?
2010. okt. 4. 17:57
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszi ezt a választ is!
2010. okt. 4. 17:57
 7/9 anonim ***** válasza:
57%
Míg a husi teljesen puha nem lesz, villával megnézheted. Ha könnyen beleszalad, jó.
2010. okt. 4. 18:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:
oksa :) már fő :)
2010. okt. 4. 18:05
 9/9 anonim ***** válasza:
Látom, hogy már kész vagy, de leirom én hogy csinálom. Veszek sertés lapockát kb l kg-osat. Jól besózom. Van, hogy fokhagyma gerezdeket dugdosok a húsba egy hegyes kis kés segitségével. Magas falu kis fazékba zsirt forrósitok. Annyit, hogy ellepje a húst. Kérget sütök a forró zsirban körbe-körbe a husra, pirosra. Majt kis lángra veszem, és olyan l- másfél óra alatt készre párolom fedő alatt. VIZ TILOS. Enged annyit, hogy a végén, amikor már puha , még el is kell fedő nélkül kicsit sütni. Ha teljesen ellepi a zsir a hust, sokáig eláll. Fokhagymát a hús mellé is dobhatsz, csak vigyázz ne égjen meg. Paprika, paradicsomot nem teszek bele, mert attól hamarább megromlik. Azt mellé esszük.
2010. okt. 5. 17:25
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!