Cápa harcsa szálkás?
A pangasiust filézve árulják, tehát nem szálkás, de érdemes vásárlás előtt utána olvasni, milyen "szépeket" írnak a halak tartásáról, feldolgozásáról, azok tápértékéről, minőségéről.
Ettem már cápaharcsát, és az ízéről kitaláltam, hogy "na ez biztosan pangasius"
Alaszkai tőkehal filét szoktam vásárolni, abban sincsen szálka, sőt a hekk törzs is sokkal jobb, mint a pangasius. Abban ugyan megvan a halnak a váza, de Y szálka nincsen benne, és a hűs könnyen elválik a gerincoszlophoz rögzült szálkáktól.
Gondolom a hekk, és a tökehal sem szabadon élt az óceánokban, azokat is nevelik már ketrecekben, de akkor sem szennyvízben tartották, tömték antibiotikumokkal, mint a pangasiusokat.
Néhány "dicsérő" cikk:
Ezek csak magyar oldalakon megjelent vélemények, lehet böngészni angol nyelven írt elemzéseket, de a lényegen nem sokat változtat, az összkép erősen negatív.
Ami érdekes, hogy nagyon nem is próbálják cáfolni, vagy mit az utolsó link alatt olvasható, nem igazán meggyőzőek az érvek a pangasius mellett.
Igaz, több éves irományok, de azóta sem jelentkezett senki, hogy feljavult a cápaharcsa minősége.
Van nekem is olyan ismerősöm, aki ennek ellenére szereti a pangasiust, pontosan az az érve, hogy szálkátlan, olcsó, olyan gyakran meg nem eszi, hogy attól komolyabb baja legyen, mint sok más, nagyüzemi keretek között legyártott élelmiszertől lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!