Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért mondják sokan azt, hogy...

Miért mondják sokan azt, hogy menüt rendelni olcsóbb, mint főzni?

Figyelt kérdés

Egy csoportban olvastam most bejegyzést ennek kapcsán, ott próbálják ezt előadni, de nekem is van ismerősöm, aki ezt állítja, meg máshol is olvastam már. Én nem értem, hogy jönne ki a menüzés olcsóbban, pláne családoknál?

Nálunk lehet kapni a helyi menzán 1100 forintért menüt, de akkor szerintem ez már nagyon olcsó, mert ilyen Teletál és hasonló jellegű kiszállítóknál inkább 1500-200 ft egy menü.

De egyébként nálunk a menzán azok a tipikus olcsó menzakaják vannak, leveskockából főzött húsleves, káposztaleves, lencseleves, darás tészta, káposztás tészta, rántott karaj krumplival, ilyesmi.

Most egy tál kockás húslevest meg darás tésztát vagy 1-2- szelet rántott húst krumplival 1100 forintnak a feléből megfőzök, szóval miről beszélünk? És ki akar egyáltalán mindennap ilyen kajákat enni, tiszta egészségtelen folyton ilyen egyhangúan étkezni, a menzák tipikusan tápanyagszegény kajákat főznek.

És akkor ez még egy olcsó menü, mint mondtam, azért inkább 1500 Ft-nál kezdődnek, napi 3-4500 forintból azért különb ebédet megfőzök 2-3 főre, nem borsólevest káposztás kockával...

Persze, időt lehet megtakarítani vele, de pénzt....?

2023. jan. 2. 16:50
1 2 3 4 5
 41/42 anonim ***** válasza:
100%

És a gépek, berendezések árát sem számoltad bele. Tudom-tudom, most háborogsz, hogy képzelem ezt, de te írtad, hogy kőkeményen csak a pénzről szól a kérdés. És nincs ingyen a tűzhely, nekünk tavaly romlott el végleg, 160 ezer ft volt, idén vettünk fagyasztószekrényt a kert meg az állatok miatt, 380 ezer volt, meg ott a sima hűtő is. Akkor ott van a mosogatógép, egyéb konyhai eszközök. Tudom, most azzal jössz, hogy minek ezek, kézzel mosogatsz, kézi habverőt használsz, kinti tűzön főzöl, pincében tartod a húst jégtömbök között...

Mellesleg nem mindegy, hol lakik az ember, pince és erkély nélküli lakásban ugyan hol tárolsz zsák krumplit, meg 10+ kiló húst?

Mondom ezt úgy, hogy én is főzök minden másnap, menüt tervezek, kertet művelek, tartósítok. De vannak hetek, amikor rendelem a kaját.

Rendkívül szűk látókörűségre utal, hogy nem látod be, csak azért se, hogy a menüzés megéri sok-sok embernek, családnak, neked meg nem. Pont.

2023. jan. 4. 20:43
 42/42 anonim ***** válasza:
82%

A kérdezőnek igaza volt mert 1400 egy kg comb, mindenhol elvileg annak kéne lennie! Azt szépen ledarálod vagy ledaráltatod és hoppá, tényleg 700-ra jön ki fél kg, ami így már sokkal jobban megéri. Megveszed lidl-ben.

Szóval ez igazi információ, csak körül kéne nézni. A tojás még most kb mindenhol olcsóbb, persze nyilván vannak drágább fajták is. A másik, hogy mindent meg lehet venni akciósan, és van kg tészta is a lidl-ben 800-ért, megjegyezném hogy szerintem nem rossz minőség.

2023. jan. 18. 19:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!