Miért mondják sokan azt, hogy menüt rendelni olcsóbb, mint főzni?
Egy csoportban olvastam most bejegyzést ennek kapcsán, ott próbálják ezt előadni, de nekem is van ismerősöm, aki ezt állítja, meg máshol is olvastam már. Én nem értem, hogy jönne ki a menüzés olcsóbban, pláne családoknál?
Nálunk lehet kapni a helyi menzán 1100 forintért menüt, de akkor szerintem ez már nagyon olcsó, mert ilyen Teletál és hasonló jellegű kiszállítóknál inkább 1500-200 ft egy menü.
De egyébként nálunk a menzán azok a tipikus olcsó menzakaják vannak, leveskockából főzött húsleves, káposztaleves, lencseleves, darás tészta, káposztás tészta, rántott karaj krumplival, ilyesmi.
Most egy tál kockás húslevest meg darás tésztát vagy 1-2- szelet rántott húst krumplival 1100 forintnak a feléből megfőzök, szóval miről beszélünk? És ki akar egyáltalán mindennap ilyen kajákat enni, tiszta egészségtelen folyton ilyen egyhangúan étkezni, a menzák tipikusan tápanyagszegény kajákat főznek.
És akkor ez még egy olcsó menü, mint mondtam, azért inkább 1500 Ft-nál kezdődnek, napi 3-4500 forintból azért különb ebédet megfőzök 2-3 főre, nem borsólevest káposztás kockával...
Persze, időt lehet megtakarítani vele, de pénzt....?
Szerintem ez lehúzás, főleg, ha egy emberre főzöl.
Én magamra főzök tehát pl 300 gr csirkehús legalább 2, de inkább három főétkezésre fogy el körettel, salátával.
Leves is 2 napos adag.
És egyáltalán nem nagy cucc megfőzni 2-3 napra - legalábbis hétköznap még sohasem álltam aktívan! 15 percnél többet a konyhában (értsd: managelni minden ételt, mert ott kell lenni, különben leég, forgatni kell, stb.
29-es, egyébként azzal aki az idővel jön, 100% igaza van.
Tegyük fel, dolgozok 8 órát, főzök egyet.
AEhelyett inkább még dolgozok egyet, azaz, egyórányival több órabérem lesz nap végén.
EZT értsd meg.
Az idő pénz. A párom pl 30 chf-os órabérben tolja.
Ha nap végén 8 helyett 9 órát dolgozik, az +30 chf + túlóradíj - egy rendelt étel (amivel ugyanúgy elb... egyórát) max 15-20 chf, ergp jobban kijön, ha rendel ételt.
De mindez attól is függ, mennyit eszel. Én pl sokszor kevesebbet, nekem nem éri meg menüzni, mert úgysem fogyna el/nap.
A barátom megeszi a menüt, neki simán megéri.
"Igen, megveszem, de nem is egy tál ételt főzök még belőle."
Hát pont ez a lényeg. Te eheted unásig 3-4-szer a bolognaidat, rendelve meg minden étkezés más lehet.
Plusz egyszerűen a saját főztöm nem kevésbé, de abszolút máshogy ízlik, mint a más által készített.
" A saját termelésű növények nem igényelnek, napi több óra munkát."
Egy cserép bazsalikom nyilván nem. Ellenben egy komolyabb veteményes bizony igényli. Sőt, vizet, tapoldatot, rovarírtót is igényel és máris nem ingyen van. De ezeket épp úgy elfelejtik, mint fozesnel az időt, amit a bevásárlásra szánt, az időt, ami alatt elkészítette az ételt, az energia felhasználást, a vizet. Ez mind pénz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!