Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért mondják sokan azt, hogy...

Miért mondják sokan azt, hogy menüt rendelni olcsóbb, mint főzni?

Figyelt kérdés

Egy csoportban olvastam most bejegyzést ennek kapcsán, ott próbálják ezt előadni, de nekem is van ismerősöm, aki ezt állítja, meg máshol is olvastam már. Én nem értem, hogy jönne ki a menüzés olcsóbban, pláne családoknál?

Nálunk lehet kapni a helyi menzán 1100 forintért menüt, de akkor szerintem ez már nagyon olcsó, mert ilyen Teletál és hasonló jellegű kiszállítóknál inkább 1500-200 ft egy menü.

De egyébként nálunk a menzán azok a tipikus olcsó menzakaják vannak, leveskockából főzött húsleves, káposztaleves, lencseleves, darás tészta, káposztás tészta, rántott karaj krumplival, ilyesmi.

Most egy tál kockás húslevest meg darás tésztát vagy 1-2- szelet rántott húst krumplival 1100 forintnak a feléből megfőzök, szóval miről beszélünk? És ki akar egyáltalán mindennap ilyen kajákat enni, tiszta egészségtelen folyton ilyen egyhangúan étkezni, a menzák tipikusan tápanyagszegény kajákat főznek.

És akkor ez még egy olcsó menü, mint mondtam, azért inkább 1500 Ft-nál kezdődnek, napi 3-4500 forintból azért különb ebédet megfőzök 2-3 főre, nem borsólevest káposztás kockával...

Persze, időt lehet megtakarítani vele, de pénzt....?

2023. jan. 2. 16:50
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
32%

Tészta:

[link]

Sajt:

[link]

A teszkósat edd meg te....

2023. jan. 2. 17:18
 12/42 anonim ***** válasza:
17%
Legolcsóbb tojás 120 Ft, liszt 280 Ft, sárgarépa 450Ft/Kg, krumpli 400 Ft/Kg. stb....
2023. jan. 2. 17:21
 13/42 anonim ***** válasza:
42%

Említett bolognai:

1155ft 500g darált hús

600 ft a legolcsóbb spaegetti

600ft paradicsomszósz

100 ft hagyma

100ft foghagyma

200-300ft fűszer

Ez a basic bolognai közel 3 ezer forint és kb 3 adag kaja jön ki belőle.

Erre rájön az extra rezsi költség és gondolj az órabéredre. Tegyük fel hogy jól keresel, mondjuk 4000 forintot bruttóban, mosogatással főzéssel elmegy kb 45 perced nettó 2000 forintba került a főzésed. (Plusz a bevásárlás de azt nem számítom most bele)

Tehát 1 adag kaja elkészítése ténylegesen 1666 forintra jön ki, ami a bolognai legegyszerűbb verziója. És ez csak egy tál étel, nem pedig menü.

Ha nem keresel sokat akkor megéri főzni, egy bizonyos fizetés felett viszont jobban jársz ha elmész menüzni és a fennmaradt időt másra fordítod.

2023. jan. 2. 17:21
 14/42 A kérdező kommentje:

A spagetti árát én néztem el, bocsi, mert egy zacsi csak 500 g, igen, de ezek az árak, amiket írtok, tök abszurd :D

Egy tojás 120 ft? Mondjuk árstoppos és csak 80 ft, szóval ne kamuzzunk már :D

500 gr darált hús 1100 ft? A comb is árstoppos, ergo fél kilő belőle kb. 750 ft, de én pl. most a lapockát is 1700 ft/ kg-ért vettem a hentesnél.

20-300 forint, egy-egy teáskanálnyi bazsalikom meg oregánó, ne égess már ki, nem az egész csomagot kell belerakni.

400 ft a burgonya? Most vettem 15 kg-os zsákos krumplit, 250 ft/kg áron.

A sárgarépa meg még a helyi drága zöldségesnél sincs 450 ft, én 230 Ft-ért vettem a piacon karácsony elött.

A tolle sajt most volt nemrég 2800/kg-ért akciós a Pennyben, be lehetett tárazni a fagyasztóba valamennyit.

Ne haragudjatok, de nagyon nem tudtok sem bevásárolni, sem főzni ezek szerint...Bementek az első helyre, pl. az egyik legdrágább Tescoba és ott vesztek még mindent, annyiért, amennyi? Akkor nem is csoda, hogy egy tál kaját 2 ezer forint megfőzni.

Én 3 fős családra főzök, elmegyek 2 havonta egy tartóscikk bevásárlásra, havi egyszer a piacra a henteshez, mert ott a legolcsóbb a hús és a zöldség is, és csak egy kis friss zöldség-gyümölcsöt veszek közben, mert nem akarok folyton boltba járni. Ezért nekem tök abszurdak ezek az árak, illetve tudom, hogy lehet krumplit venni 400 forintért is meg sajtot 5 ezerért, de szerintem aki rendszeresen főz, tudja, mit hol érdemes venni.

2023. jan. 2. 17:43
 15/42 anonim ***** válasza:
89%
Le lett már írva többször is. Az idő is pénz, és van aki nem minimálbérért dolgozik, neki pedig jobban megeri a rendelés, mint x órát a konyhában meg az üzletben tölteni,
2023. jan. 2. 18:08
 16/42 anonim ***** válasza:
36%

"Egy tojás 120 ft? Mondjuk árstoppos és csak 80 ft, szóval ne kamuzzunk már"

Se méretben, se árban nem egységes sehol. Egyedül az van megszabva, hogy a 2022 szeptember 30-i árnál nem lehet magasabban adni. Ha akkor az L tojás 120 volt X üzletben, akkor ma is az, árstoppal.

A többi érved is hasonló tájékozatlanságról tesz tanúbizonyságot, így nem is megyek végig a többin. Úgy gondolom, ez is magáért beszél.

2023. jan. 2. 18:12
 17/42 A kérdező kommentje:
16-os, talán csak jobban tudom, mennyiért szoktam venni az élelmiszert, mint te :D
2023. jan. 2. 18:14
 18/42 anonim ***** válasza:
66%

A hibád pont az volt, hogy ebből kiindulva, tévinformációk alapján hamisan általánosítottál.

2023. jan. 2. 18:16
 19/42 anonim ***** válasza:
84%

Kérdező csak neked:

burgonya 399/kg [link]

darálthús 1155ft/500g [link]

Tojás 110ft/1d M es [link]

Sárgarépa: 449/kg [link]

tolle trapista: 4989/kg [link]

Kérdező ez tesco ár, mert ennek elérhető rendesen online az ára, de ha nem piacon vásárolsz és nem vadászod az akciókat akkor ennyi máshol is az ára. A legtöbb embernek nincs arra ideje, hogy piacozzon, meg nézegesse az újságokat hogy mi-hol olcsóbb. Nálam legközelebb egy lidl van, ezért én ott vásárolok, nem fogok azért hétvégén 4 kmt utazgatni hogy eljussak a piacra, vagy ennél jobb áruházba.

Mint írtuk az idő is pénz, nekem jobban megéri drágábban megvenni valamit, minthogy elcsesszem az időmet fölöslegesen.

2023. jan. 2. 18:25
 20/42 anonim ***** válasza:
74%
És ami kimaradt a #19 ből, kérdező te 3 emberre csinálsz kaját, minden olcsóbb ha nagyobb mennyiségben veszel valamit. Én mit kezdjek 1kg trapista sajtal ha az nálam több mint fél év mire elfogy :D
2023. jan. 2. 18:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!