Miért mondják sokan azt, hogy menüt rendelni olcsóbb, mint főzni?
Egy csoportban olvastam most bejegyzést ennek kapcsán, ott próbálják ezt előadni, de nekem is van ismerősöm, aki ezt állítja, meg máshol is olvastam már. Én nem értem, hogy jönne ki a menüzés olcsóbban, pláne családoknál?
Nálunk lehet kapni a helyi menzán 1100 forintért menüt, de akkor szerintem ez már nagyon olcsó, mert ilyen Teletál és hasonló jellegű kiszállítóknál inkább 1500-200 ft egy menü.
De egyébként nálunk a menzán azok a tipikus olcsó menzakaják vannak, leveskockából főzött húsleves, káposztaleves, lencseleves, darás tészta, káposztás tészta, rántott karaj krumplival, ilyesmi.
Most egy tál kockás húslevest meg darás tésztát vagy 1-2- szelet rántott húst krumplival 1100 forintnak a feléből megfőzök, szóval miről beszélünk? És ki akar egyáltalán mindennap ilyen kajákat enni, tiszta egészségtelen folyton ilyen egyhangúan étkezni, a menzák tipikusan tápanyagszegény kajákat főznek.
És akkor ez még egy olcsó menü, mint mondtam, azért inkább 1500 Ft-nál kezdődnek, napi 3-4500 forintból azért különb ebédet megfőzök 2-3 főre, nem borsólevest káposztás kockával...
Persze, időt lehet megtakarítani vele, de pénzt....?
+ Azt se felejtsük el, hogy nem mindenhol van termelői piac, sem Penny, ahol akciósan olcsóbban veszed meg az árut.
Ráadásul ha a bolt messzebb van, akkor még buszozol/autózol is, ami szintén pénzbe kerül.
Azalatt az idő alatt, amíg bevásárolok, és előkészítem a hozzávalókat, már ki is hozzák a megrendelésem, és van időm mással foglalkozni.
És még nem számoltam hozzá a főzési időt.
Mert olcsóbb.
Én pl szoftverfejlesztő egyeni vállalkozó vagyok. Amíg főzőcskézek százezreket megkereshetnék. Megrendelem és megspóroltam egy átlag havi jövedelmet.
#23 nem kell egyéni vállalkozónak lenned ehhez. Egyértelműen konkrét pénzt nem keresel ilyenkor, de a pihenési idődből ugyanúgy elvesz. Pl elmehetsz edzeni, elmehetsz barátaiddal találkozni stb stb.
Ha nem keresel jól akkor mindenképpen az időddel kell megfizetned mert nincs más opciód, azonban ha már mondjuk megkeresel nettó 500 at akkor máris kevésbé éri meg akciókat vadászni és főzöcskézni, főleg ha egyedül vagy 2 en vagytok gyerek nélkül.
idő = pénz
Nagyon sokan ezt nem képesek megérteni. Általában pont a gyárimelós prolik, akiknek az otthon főzés a kiteljesedés csúcsa.
27-es, de érted, hogy én itt pénzről beszélek? Pénz, bankó, money.
Nem ilyen elképzelt szinonímákról, amiket ideírsz, hanem kőkeményen csak a pénzről magáról, mint eszközről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!