Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Feketeborsot lehet helyettesít...

Feketeborsot lehet helyettesíteni fehérborssal, hasonló az íze? Nekem nagyon intenzív a fekete íze.

Figyelt kérdés
Mindenbe lehet fehérborsot tenni fekete helyett?
2022. dec. 28. 07:51
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen más íze van. Szerintem nem gyengébb meg nem is erősebb, hanem egy más ízvilág. Nem is minden kajába illik, nem felcserélhető a feketével.
2022. dec. 28. 10:11
 12/23 anonim ***** válasza:
73%

A feketebors és a fehérbors íze eltér egymástól, bár mindkettő erős ízű borsfajta. A feketebors íze intenzívebb és keserűbb, míg a fehérbors íze enyhébb és édesebb.

A feketeborsot és a fehérborsot általában lehet helyettesíteni egymással, bár az ízhatás eltérő lehet. A fehérbors általában enyhébb ízű, így ha a feketeborsot fehérborssal helyettesíted, akkor az étel íze enyhébb lehet. Ha a feketeborsot fehérborssal helyettesíted, akkor az étel íze keserűbb lehet.

Nem minden ételbe lehet fehérborsot tenni fekete helyett. Például a feketeborsot gyakran használják olyan ételkészítési eljárásokhoz, amelyek során a feketebors íze jól összeillik az étel ízével. Például a feketeborsot gyakran használják a fekete tea, a csirkemell és a szárnyak elkészítéséhez. Ha fehérborsot használsz helyette, akkor az étel íze eltérő lehet.

Üdvözlettel: J.Krisztián

2022. dec. 28. 18:20
 13/23 anonim ***** válasza:
51%
Ha valakinek már a bors is sok, akkor mi a rossebbel fűszerez? Őszintén el nem tudom képzelni, szerintem még egy tésztaszószt sem készítettem soha legalább 6-8 féle fűszer nélkül.
2022. dec. 28. 21:01
 14/23 anonim ***** válasza:
91%
Kedves J. Krisztián, az ilyen alaptalan fantáziák vezetik féler az embereket, pl. a kérdezőt.
2022. dec. 29. 05:44
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Miért ne lehetne variálni a különböző borsokat, és eldöntheti mindenki, hogy ő melyikre szavaz?

Főleg ízlés kérdése, hogy a különböző érési fázisban, és némileg eltérő technológiával feldolgozott borsok közül melyikre szavaz az illető.

Persze, van ízbeli eltérés, még a fekete, és a fekete között is lehet differencia, a fűszereknél nem véletlen az "ízlés szerint", mint mérték. Nevesebb szakácsok is számtalanszor elmondják, leírják, hogy nyugodtan lehet másik színű borssal dolgozni az ajánlott helyett, ha az illető azt jobban kedveli, illetve, akinek az ajánlott mennyiség erős, használhat kevesebbet, ez minden fűszerre igaz.

2022. dec. 29. 06:17
 16/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a valaszaitokat, nagyjából képben vagyok már.

13as,zöld fűszerekkel.

2022. dec. 29. 06:45
 17/23 anonim ***** válasza:
@16 De akkor egyáltalán nem használsz csiliket, kardamomot, kurkumát, cayenne-t, fahéjat, szerecsendiót, szegfűszeget, csillagánizst, köményt, római köményt, granulált fokhagymát és gyömbért, füstölt paprikát, fűszersókat, semmit? Ebből esetleg egy okébb pörkölt jön ki, de a receptek 80%-a olyan ízetlen lesz, hogy egyszerűbb megenni a nyers alapanyagokat.
2022. dec. 29. 07:55
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

17, már miért ne használhatna?

Milyen infóból logikáztad ki, hogy csak azért, mert a borsot nem bírja a kérdező, akkor már a római köményt se bírja?

Pl. én se szeretek sok borsot használni, mert azt a fajta aromás "mentolos" csípősséget nem annyira szeretem, chiliből meg annyit meg bírok enni, hogy leolvad tőle az arcom, mint a frigyláda fosztogatóiban a náciknak.

Pl. nem igazán szeretem a kakukkfüvet. Mondjuk egy "mindent bele" olaszos jellegű kajába, negyed annyit teszek belőle, mint oregánóból, vagy bazsalikomból. Semmi köze egyiknek a másikhoz. Nincs alapja annak, amit elképzeltél, hogy biztos úgy van.

2022. dec. 29. 08:04
 19/23 anonim ***** válasza:
56%
@18 Ember, eggyel fentebbi kommentben írta, hogy csak zöldfűszereket használ.
2022. dec. 29. 08:06
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

#19, Ember, nincs ott hogy CSAK zöldfűszetekkel, csak odaképzelted.

Én meg azt képzeltem oda, hogy Többek közt, vagy leginkább. Már csak azért is, mert épp a fekete bors használatáról szól a kérdés, tehát tény, hogy eddig se CSAK zöldfűszereket használt. És továbbra is akar más borsot használni, így továbbra se CSAK zöldfűszert fog használni.

2022. dec. 29. 08:14
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!