Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miert olyan lett a linzerem...

Miert olyan lett a linzerem mint egy vastag keksz?

Figyelt kérdés

Kerlek ne gunyoljatok ki, most tanulok sutni

A linzert a receptben leirt fel cm vastagsagra nyujtottam

De olyan vastag lett mint egy keksz

Ertem en hogy teszta, de akkor is :(

2022. dec. 23. 21:11
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
95%
Nem igazán értem a problémát, a linzer konkrétan egy vastag keksz...
2022. dec. 23. 21:19
 2/16 anonim ***** válasza:
92%
Küldhetsz róla képet esetleg. Állíts mellé egy vonalzót, de szerintem normál méretű, ugyanis, ahogy az #1 írta a linzer egy vastag keksz.
2022. dec. 23. 22:13
 3/16 anonim ***** válasza:
51%

Nem, a linzer nem keksz.

A külső roppanós, a linzer omlós tészta. Közük nincs egymáshoz.

A linzert nem szabad túlsütni.

2022. dec. 23. 22:45
 4/16 anonim ***** válasza:
95%
A linzer vastagsága sütés közben minimálisan változik, tehát sütés előtt is akkora volt. Ha te a vastagságát soknak/kevésnek érzed akkor a kinyújtott tészta vastagsága nem volt megfelelő.
2022. dec. 23. 22:52
 5/16 anonim ***** válasza:
84%
Ha az a bajod, hogy roppanós, akkor nem volt elég hideg a zsiradék, vagy túlságosan megmelegedett gyúrás közben, vagy talán a túl hosszú pihentetéstől is lehet. Attól lesz omlós, hogy a lisztszemcsék nem szívják fel a zsiradékot. Ha nagyon megolvad, akkor felszívják, és akkor roppanós lesz. Legalábbis én így tudom.
2022. dec. 23. 22:59
 6/16 anonim ***** válasza:
94%

ha túl vastag, akkor legközelebb nyújtsd vékonybbra. vlószínűleg olyn receptet használtál, miben van sütőpor vgy szódabikrbóna. ezektől megnőnek a sütik, tehát vastagabbak elsznek a sütőből kivéve mint mikor beteszed nyersen.

legközelebb, vagy h vn még tészt, akkor nyújtsd vékonyabbra, mint milyenre szeretnéd őket sülés után

2022. dec. 24. 00:39
 7/16 anonim ***** válasza:
86%

Csak én nem értem?

Segítsetek már megérteni , hogy most mi a gond!

" fel cm vastagsagra nyujtottam"

Tehát megsütés után is, minimum fél centi vastag lett, de valószínűleg, valamivel vastagabb.

Egy keksz, mondjuk 3 mm.

Egy "vastag keksz" akkor legyen 5-6, tehát ez reális.

Vastagságra, ilyennek kell lenni. Mi a baj? Mi nem tetszik? Vékonyabb ennél nem lehet, mert az tényleg keksz.

Teát elvileg pont nem vékonyabbra kell nyújtani, hanem vastagabbra, nem???

Írd már le légyszi érthetően, hogy mi a bajod! A vastagsága? Vagy az állaga?

Mivel a keksz meg a linzer között az egyik különbség, hogy a linzer vastagabb, tehát méretre pont egy "vastag keksz" így ez nem lehet probléma.

A másik különbség, hogy a keksz teljesen száraz, roppanós, a linzer puha, omlós.

De ha az állaga a probléma, akkor miért nem azt írod?

Nem értem.

2022. dec. 24. 06:44
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

#3! (7-es vagyok)

Amúgy én is erre gyanakszom, hogy itt nem a vastagsággal van a baj. Csak nem értem, hogy ezt miért harapófogóval kell kihúzni, senki nem gondolatolvasó.

Szerintem ki lett szárítva. Vagy hideg volt a sütő, vagy alacsony a sütési hőmérséklet.

Egy ilyen vékony, sütőporos tésztának nagyon forró sütő, azonnali meleg, (tehát előmelegített sütő) és rövid sütési idő kell.

Túl sok, lassú sütés = túl sok vízveszteség = keksz állagú végeredmény.

Minimum 20 perc előmelegítés, minimum 180 fokon! Sütőtől függően akár 200 is lehet.

Pláne, ha kis darab linzerek, kiszúrva, (gondolom te vagy a figurás kiszúró kérdező) akkor még nagyobb felülete van a tésztának, még nagyobb felületen éri a forró levegő, így még hatékonyabban sül, és még hatékonyabban párolog, és veszít nedvességet.

Tehát még indokoltabb a forró sütő, és rövid sütési idő.

2022. dec. 24. 07:05
 9/16 A kérdező kommentje:

Elnezest kerek, hogy feltettem egy kerdest es nem vagyok itt, reggeltol-estig!

NEM az allagaval van bajom, NEM irtam ezt.

Sajnos nem vagyok otthon a sutesben, csak tanulok, kiserletezem.

A problema az volt, hogy fel cm vastagsagra irta a nyujtast, en ettol vekonyabbra nyujtottam de meg egy linzer is magaban vastag, nem hogy ketto, amit egymasra teszek lekvarozas utan.

Koszonom. Boldog karavcsonyt😇😘

2022. dec. 24. 09:33
 10/16 A kérdező kommentje:

Koszonom mindenkinek,

6-os hsz, igen, autoport tettem bele :)

2022. dec. 24. 09:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!