Miert olyan lett a linzerem mint egy vastag keksz?
Kerlek ne gunyoljatok ki, most tanulok sutni
A linzert a receptben leirt fel cm vastagsagra nyujtottam
De olyan vastag lett mint egy keksz
Ertem en hogy teszta, de akkor is :(
Nem, a linzer nem keksz.
A külső roppanós, a linzer omlós tészta. Közük nincs egymáshoz.
A linzert nem szabad túlsütni.
ha túl vastag, akkor legközelebb nyújtsd vékonybbra. vlószínűleg olyn receptet használtál, miben van sütőpor vgy szódabikrbóna. ezektől megnőnek a sütik, tehát vastagabbak elsznek a sütőből kivéve mint mikor beteszed nyersen.
legközelebb, vagy h vn még tészt, akkor nyújtsd vékonyabbra, mint milyenre szeretnéd őket sülés után
Csak én nem értem?
Segítsetek már megérteni , hogy most mi a gond!
" fel cm vastagsagra nyujtottam"
Tehát megsütés után is, minimum fél centi vastag lett, de valószínűleg, valamivel vastagabb.
Egy keksz, mondjuk 3 mm.
Egy "vastag keksz" akkor legyen 5-6, tehát ez reális.
Vastagságra, ilyennek kell lenni. Mi a baj? Mi nem tetszik? Vékonyabb ennél nem lehet, mert az tényleg keksz.
Teát elvileg pont nem vékonyabbra kell nyújtani, hanem vastagabbra, nem???
Írd már le légyszi érthetően, hogy mi a bajod! A vastagsága? Vagy az állaga?
Mivel a keksz meg a linzer között az egyik különbség, hogy a linzer vastagabb, tehát méretre pont egy "vastag keksz" így ez nem lehet probléma.
A másik különbség, hogy a keksz teljesen száraz, roppanós, a linzer puha, omlós.
De ha az állaga a probléma, akkor miért nem azt írod?
Nem értem.
#3! (7-es vagyok)
Amúgy én is erre gyanakszom, hogy itt nem a vastagsággal van a baj. Csak nem értem, hogy ezt miért harapófogóval kell kihúzni, senki nem gondolatolvasó.
Szerintem ki lett szárítva. Vagy hideg volt a sütő, vagy alacsony a sütési hőmérséklet.
Egy ilyen vékony, sütőporos tésztának nagyon forró sütő, azonnali meleg, (tehát előmelegített sütő) és rövid sütési idő kell.
Túl sok, lassú sütés = túl sok vízveszteség = keksz állagú végeredmény.
Minimum 20 perc előmelegítés, minimum 180 fokon! Sütőtől függően akár 200 is lehet.
Pláne, ha kis darab linzerek, kiszúrva, (gondolom te vagy a figurás kiszúró kérdező) akkor még nagyobb felülete van a tésztának, még nagyobb felületen éri a forró levegő, így még hatékonyabban sül, és még hatékonyabban párolog, és veszít nedvességet.
Tehát még indokoltabb a forró sütő, és rövid sütési idő.
Elnezest kerek, hogy feltettem egy kerdest es nem vagyok itt, reggeltol-estig!
NEM az allagaval van bajom, NEM irtam ezt.
Sajnos nem vagyok otthon a sutesben, csak tanulok, kiserletezem.
A problema az volt, hogy fel cm vastagsagra irta a nyujtast, en ettol vekonyabbra nyujtottam de meg egy linzer is magaban vastag, nem hogy ketto, amit egymasra teszek lekvarozas utan.
Koszonom. Boldog karavcsonyt😇😘
Koszonom mindenkinek,
6-os hsz, igen, autoport tettem bele :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!