Sütinyomóhoz olyan receptet keresek, amit át lehet nyomni, tehát nem túl kemény, de megtartja a formáját sütés közben.(?)
Figyelt kérdés
Sokat találtam neten, de a hozzászólók egyikkel sem teljesen elégedettek. Kénytelen leszek kicsit kísérletezni, de hátha vannak itt is jó ötletek. Érdemes előtte betenni a mélyhűtőbe, hány fokon kéne sütni?2022. dec. 17. 19:19
1/5 anonim válasza:
A kinyomókhoz leginkább a régi, retro keksz, a darálós keksz passzol.
A '80-es években egy népszerű sütemény volt, mára már sokan nem is ismerik.
2/5 anonim válasza:
Ami sokat számít, hogy ne margarint, hanem igazi vajat használj, akkor tartja meg a formáját
3/5 A kérdező kommentje:
A darálósra már gondoltam, el is kértem a receptet a mamámtól, de az szerintem túl kemény.
Mindent vajjal szoktam sütni, de attól még szétfolyhat.
2022. dec. 18. 11:38
4/5 anonim válasza:
A darálós keksznek omlósnak kell(ene) lenni.
Nem puha, de nem is betonkemény, a tészta hőmérsékletétől függően még "puhítani" is lehet kisütés előtt, a tésztában lévő zsiradék állaga is változik a hőmerséklettől függően.
A kisült keksz egy száraz, ugyanakkor omlós sütemény, a tésztája nyersen nem folyós (lásd a videóban is)
5/5 Gyöngybagoly válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!