Hogy legyen ropogós a csirkecomb bőre?
Sziasztok, nekem még sajnos az a "régi" fajta sütőm van ami gázos és csak alul melegít.. a kérdésem a következő: hogyan csináljam meg benne a csirkecombot úgy hogy a bőre ropogjon és ne legyen puha?
Köszi a válaszokat.
Csak alsócomb? Nagyon nem mindegy. Az kiszárad. Ha alsó-felső együtt, akkor én lefedtem alufóliával, kisebb lángon sütöttem, és amikor már nagyon puha volt a hús, leszedtem róla fóliát. Max.-ra vettem a lángot és többszöri forgatás és locsolgatás mellett, plusz zsírt, vagy olajat hozzáadva ropogósra sült mindkét fele. A bőre is. Ha nem töltöd, csak sütöd, akkor is jó. Nekem bevált.
Ha rám hallgatsz, akkor serpenyőben sütném a helyedben. Attól függ, hány főre sütöd...
De az előző módszer nekem bejött. Esetleg tegyél mellé karikára vágott burgonyát, gombát, hagymát. Egyben sülve és jól fűszerezve nagyon finom. Próbáld ki. Egyébként én vettem egy kacsasütőt, abban bármilyen sült hús finom lett csak alsó sütésű sütőben is.
Megfordítod, hogy alul érje a hő.
Lefeded alufóliával, pici víz alá. Nem szárad ki azalatt a tízperc alatt, míg nagy hőfokon rápirítasz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!