Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A tepsiben sült egész csirkébe...

A tepsiben sült egész csirkébe mit kell tölteni?

Figyelt kérdés
Citromon meg fogjagyman kívül. Lehet bele valami olyat ami nem csak ízesíti a húst, hanem meg is lehet enni a hússal?

2022. dec. 23. 21:02
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Sajt, valami krém, zöldségek
2022. dec. 23. 21:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Rengeteg töltelék lehetséges.

Csirkemáj vagy gomba (vagy mind a kettő) tejban áztatott kenyérrelés egy nyers tojással összenyomkodva, különböző főzelékek kevés paprikával, borssal stb.

Másfajta hús darálva, fűszerezve, szintén tejben áztatott kenyérrel stb.

De bármit találsz otthon, és nem dominnálja a sültcsirke ízét, felhasználható.

Aki szereti az édeset a sóssal, körtét, narancsot stb. is tehet bele.

2022. dec. 23. 21:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
95%
Kezdőknek, elég a sima töltelék, amit töltünk egy csirke/kacsacombba is.
2022. dec. 23. 21:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Beáztatsz kenyeret/zsemlét sós tejbe/vízbe, kinyomkodod, egész tojást adsz hozzá, petrezselymet ez egy alap, amibe gyakorlatilag bármit keverhetsz. Ezt a melle, combja alá a hasüregbe is teheted, de ha marad mellette is jól süthető.
2022. dec. 23. 22:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
75%

Egész csirkébe, a belsejébe, nem sok értelme van tölteléket tenni.


Csirkénél a bőr alá szokás tölteni.

Nagyobb állatnál, mint egy pulyka, ki lehet csontozni belülről az állatot, mell, és borda csontokat ki lehet szedni, és úgy szokás megtölteni.

Így sütés után, fel lehet vágni, a töltelékkel együtt.


Egy csirkénél csak összetrancsíroznád az egészet, ha a hasüregbe töltenél.

Külön tudnád leszedni a csontról a húst, ugyanúgy mint máskor, a hasüregből meg kanállal kikaparnád az átgőzölődött tölteléket...

nem lenne valami gusztusos, ennél azzal is többre mész, ha a csirke mellett, rúdban megsütöd a tölteléket, és ha megsült, külön felszeleteled, és a hús mellé tálalod.

Szépen, arányosan elosztva, minden húshoz egy pár szelet töltelék, ízlésesen tálalva.


Ha mindenképpen tölteni akarod, akkor a bőr alá. Mellénél, combjánál, fel lehet lazítani a bőrt annyira, hogy tölthető legyen.


Egyébként klasszikus gödöllői tölteléket szoktam csinálni:

pirított hagymára összekockázott gomba, és csirkemáj, ezt átpirítom, ezt teszem hozzá a szokásos áztatott zsemlés/tojásos masszához.

Só, bors, petrezselyem zöld, esetleg majoranna, az kiemeli a máj ízét.

2022. dec. 24. 07:48
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!