Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kelt tésztába (pl kenyér)...

Kelt tésztába (pl kenyér) lehet valahogy porcukrot használni? (Vagy bármit a kristálycukor helyett)

Figyelt kérdés

Egy ideje otthon sütjük a kenyeret, meg szoktunk kenyérlángost hasonlókat is, de lassan elfogy a kristálycukor és hetek óta nem találok sehol.

Porcukor jó lehet ilyen élesztős kelt tésztába? Vagy mit lehetne használni a kristálycukor helyett ilyen nem édes tésztákhoz?


2022. dec. 21. 13:20
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Vegyél másfajta cukrot. Nádcukrot (én demerara-t szoktam) szinte bárhol lehet kapni és kelt tésztákba pont ugyanúgy működik, mint a kristály. Alapon más, teltebb az íze, de mennyiségre pont annyi kell belőle, mint a kristályból és ki sem érezni belőle természetesen.
2022. dec. 21. 13:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/18 A kérdező kommentje:

#1

Nem szeretem a nádcukrot és a párom se hajlandó megenni.

Beleírhattam volna a kérdésbe hogy ez az egy nem opció, bocsi.

2022. dec. 21. 13:27
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen jó a porcukor. Az élesztő beindításához kell, a lényeg, hogy cukor legyen.
2022. dec. 21. 13:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/18 anonim ***** válasza:
31%

Miért teszel bele cukrot?

Ha csak élesztő felfuttatásához használod akkor biztos jó lesz a porcukor is. Esetleg vehetsz kockacukrot, ha az van a boltban.

2022. dec. 21. 13:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/18 anonim ***** válasza:
34%
Kenyérbe meg kenyérlángosba minek cukor?
2022. dec. 21. 13:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/18 A kérdező kommentje:

#4

#5

Élesztős tészta.

2022. dec. 21. 13:37
 7/18 anonim ***** válasza:
46%
Oké, valóban nem írtad, de nem kell szeretni, hiszen a kutya nem fog rájönni, hogy az van benne, elvégre a sima cukrot sem érzed ki a pizzából, kenyérből, nem igaz? a késztermékben már nincs más íze, hisz elenyésző mennyiség van benne, aztán ha csak kelt tésztához használjátok az utálat végett, akkor egy kilóval ellesztek vagy fél évig. De ahogy gondolod. Amúgy tökéletes a porcukor is, elvégre csak állagában más, a folyamatot ugyanúgy beindítja attól még, ahogy az élesztőhöz adod, ha az van, akkor nem csinálnék ebből gondot.
2022. dec. 21. 13:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/18 anonim ***** válasza:
58%

Attól, hogy élesztős a tészta felesleges bele a cukor, 10 perccel tovább tart mire felfut az élesztő anélkül

A porcukor amúgy kristálycukor (répacukor) darálva, tök ugyanaz

2022. dec. 21. 13:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/18 A kérdező kommentje:

#7

Nem akartam volna ennyire belemenni, de egyszer egy napot és éjszakát végig hánytuk-f0stunk mindketten egy nádcukros limonádé után, azóta nem vagyunk hajlandóak enni, inni semmilyen formában. 🤢🤢🤢 Remélem így már érthető.


Szuper, akkor megpróbáljuk porcukorral. Köszi!

2022. dec. 21. 13:46
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Ez sajnos régi tévhit, hogy az élesztőnek konkrét kristálycukorra van szüksége a felfutáshoz. Felesleges. Hacsak nem az enyhén édes íz elérése a cél, akkor nyilván szükséges a cukor.

Aki kovászt nevelget, sem használ egy gramm cukrot se, mégis felfut.


Bőven elég, ha kevés lisztet szórsz a vízbe, amibe felfuttatod. Ha friss élesztővel dolgozol. Ha por élesztő van, akkor még futtatni sem kell külön, a liszttel kell elkeverni.

2022. dec. 21. 15:03
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!