Kelt tésztába (pl kenyér) lehet valahogy porcukrot használni? (Vagy bármit a kristálycukor helyett)
Egy ideje otthon sütjük a kenyeret, meg szoktunk kenyérlángost hasonlókat is, de lassan elfogy a kristálycukor és hetek óta nem találok sehol.
Porcukor jó lehet ilyen élesztős kelt tésztába? Vagy mit lehetne használni a kristálycukor helyett ilyen nem édes tésztákhoz?
#1
Nem szeretem a nádcukrot és a párom se hajlandó megenni.
Beleírhattam volna a kérdésbe hogy ez az egy nem opció, bocsi.
Miért teszel bele cukrot?
Ha csak élesztő felfuttatásához használod akkor biztos jó lesz a porcukor is. Esetleg vehetsz kockacukrot, ha az van a boltban.
#4
#5
Élesztős tészta.
Attól, hogy élesztős a tészta felesleges bele a cukor, 10 perccel tovább tart mire felfut az élesztő anélkül
A porcukor amúgy kristálycukor (répacukor) darálva, tök ugyanaz
#7
Nem akartam volna ennyire belemenni, de egyszer egy napot és éjszakát végig hánytuk-f0stunk mindketten egy nádcukros limonádé után, azóta nem vagyunk hajlandóak enni, inni semmilyen formában. 🤢🤢🤢 Remélem így már érthető.
Szuper, akkor megpróbáljuk porcukorral. Köszi!
Ez sajnos régi tévhit, hogy az élesztőnek konkrét kristálycukorra van szüksége a felfutáshoz. Felesleges. Hacsak nem az enyhén édes íz elérése a cél, akkor nyilván szükséges a cukor.
Aki kovászt nevelget, sem használ egy gramm cukrot se, mégis felfut.
Bőven elég, ha kevés lisztet szórsz a vízbe, amibe felfuttatod. Ha friss élesztővel dolgozol. Ha por élesztő van, akkor még futtatni sem kell külön, a liszttel kell elkeverni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!