Hogy kell értelmezni ezt a lasagne "receptet" ?
1kg-t szeretnék csinálni ebből a bolti ételből.
ezek szerint:
180gr tészta
280gr bésamel
60gr sajt
480gr paradicsomos sertésmártás kell hozzá <-- na most ebből a még lentebb lévő "összetevők" címszó alatt az van írva hogy 16% hús. Ez a hús az 1kg 16%a? vagyis 160gr? Vagy pedig a paradicsomos sertésmártás 48%ának a 16%a?
Igazából azt nem értem, hogy a fenti %ok, és az összetevők %ai hogyan függnek össze? Egyszerűen nem tudom értelmezni.
Tudom, hogy ez nem egy recept, csak egy megközelítést szeretnék csinálni, mert ez a lasagne jobban ízlik mint a "házi" receptek.
Előre is köszönöm a válaszokat.
De ez most miiii....???
Egy bolti ócskaságot akarsz reprodukálni házilag???
Miért nem veszel elő egy tuti receptet a netről?
A 16 % a mártásban lévö húsmennyiség aránya az összeshez viszonyítva - azaz a 480 g mártásban van kb 72 g hús - ami igencsak minimális, ettöl nem sok íze lesz.
(De a lasagne eleve CSAK marhahússal készül eredetileg, szóval a recept nem igazán lehet jó.)
Csinálj egy bolognai mártást (NEM porból), akkor kb hasonlóra jössz ki.
De arra ne számíts igazán, hogy olyan lesz, mint amit másolni akarsz, mert az tele van ízfokozókkal meg egyéb vegyi anyagokkal, amik a bolti ízt adják.
Ha nem gond, hogy csak valamennyire hasonló, akkor megpróbálhatod.
Az utolsónak köszönöm!
De ha az alsó összetevőket összeadogatom %ban, akkor csak a 48% mártásnak a 42%a van "megmagyarázva".
A maradék 58%a meg az utána lévő % nélkül felsorolt összetevőkből állnának?
"az utána lévő % nélkül felsorolt összetevőkből állnának?"
Meg főképp az elöl lévőből, mivel a legmagasabbal kell kezdeni a felsorolást.
Az pedig a VÍZ...
1 kiló lasagneban 7 dkg hús?
Ajvé! 🤣
Dehogy 7 deka, össze-vissza beszéltek.
(ha a 48-nak lenne a 16%-a, az se 7,2 lenne, hanem 7,68, de tökmindegy, mert mindkettő hülyeség)
A legfőbb jellemzők összetevője egyértelműen az össztömegre vonatkozik, tehát az egész lasagnének a a 16%-a a sertéshús.
Tényleg csak nekem egyértelmű?
""az utána lévő % nélkül felsorolt összetevőkből állnának?"
Meg főképp az elöl lévőből, "
Ez szintén nem a mártásra vonatkozik, hanem az össztermékre.
Ha külön nem jelölik, akkor a % mindig a teljes tömegre vonatkozik. Ennél kicsit részletesebben büszkélkedett a gyártó az összetevőkkel, de szerintem feleslegesen:)
Egyébként én is egyetértek a korábbi kommentelővel: dobj össze egy bolognai szószt szalonna-hagyma-darált hús-passzírozott paradicsom-fűszerek kombóval, és szuper lasagnét fogsz készíteni belőle. Ha nagyon itáliánó akarsz lenni, mehet bele zöld zeller és sárgarépa is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!