Lasagne palacsintából?
Egy ismerősöm állítja, hogy lasagnét lehet úgy is készíteni, hogy lasagne tészta helyett palacsintát tesz a szószok közé, és "éppen olyan", mint az eredeti.
Nekem nagyon furcsának tünik az ötlet, nem tudom elképzelni sem, hogy milyen.
Nem tudom, hallott-e már valaki ilyet, esetleg evett vagy készített ilyen módon lasagnét, de érdekelne a véleményetek, ez milyen lehet így.
Lehet, de akkor az húsos rakott palacsinta olaszos fűszerezéssel.
Minden étel elkészíthető más alapanyagokból is - csak akkor a végeredmény egy teljesen másik étel.
Köszi a válaszokat, én is hasonlóképpen gondolom.
Lehet - sőt valószínü - hogy nem rossz, de hogy olyan, mint az eredeti, azt kizártnak tartom.
Nem tudom milyen lesz, de Magyar Elek Az Ínyes mester nagy szakácskönyvében pont így írja.
Hozzá kell tennem, ő leginkább a két világháború közt írt.
Ha pár ft-ot spórolni akarnék, inkább használnék csusza tésztát!
Lehet, hogy a palacsintatészta még pár ft-tal még olcsóbban jönne ki, de az idő pénz, és azt idő megcsinálni!
Megmondom őszintén, én leginkább csuszatésztából rakom össze.
Oké, nem a klasszik, de azért jóval közelebb áll hozzá, mint egy palacsinta tészta.
A csuszatészta legalább egy száraz gyúrt tészta.
A palacsinta meg egy lágy kevert tészta. Ha még azt pluszban megsütöm a rétegzett szószban (amiben gyakorlatilag fő) mi lesz abból? Valami szétázott, szétfőtt izé?
Hát, és a piacon szoktam venni házi tésztákat, csuszát is, aztán vagy túrós lesz belőle, vagy káposztás, vagy berétegezem lasagne-nak. Tudom, hogy ez se 100-as, de azért ennél lejjebb nem adnám.
4-es: ez érdekes, az Inyesmester szakácskönyvét sokat olvasgattam, de erre nem emlékszem, meg is fogom nézni.
5-ös: a palacsinta nem megy azért olyan könnyen szét, nézd meg pl a hortobágyi palacsintát, vagy a palacsintás csirke receptjét, mindegyikben kb metélt tészta állaga marad.
/-os vagyok!
Oké, megnéztem, de sehol nem találom, hogy egy hortobágyinál, vagy palacsintás csirkénél hol adnak a kész megsült tésztának még pluszban egy fél órás gőzölést... mivel hiába sütőbe (száraz sütésre) rakod be, belül a tészta, a rétegzett anyag nedvesség tartalma miatt, gőzölődik, gyakorlatilag a környezete nedvességtartalmában fő.
Nem látok ilyen hortobágyi receptet!
A másik kérdőjel az bennem, hogy még ha létezik is olyan palacsintás recept, ami a palacsinta megsütése után fél órás gőzre ítéli a tésztát, hasonló végeredményt ígér, mint amit egy lasagne ad!
Szóval attól, hogy valamikor valahol Jolika néni a kedvenc otthonkájába bújva kapott egy ihletet, és rommáfőzött egy megsült palacsintatésztát, attól azért még ő sem vetemedett arra, hogy annak az állagát egy száraz, gyúrt tésztáéhoz hasonlítsa, ami a saját szószában fő készre, és ezzel együtt szív fel annyi nedvességet, hogy a végeredmény darabolható legyen, és akár nyomokban is , emlékeztessen a lasagne-ra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!