Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lasagne palacsintából?

Lasagne palacsintából?

Figyelt kérdés

Egy ismerősöm állítja, hogy lasagnét lehet úgy is készíteni, hogy lasagne tészta helyett palacsintát tesz a szószok közé, és "éppen olyan", mint az eredeti.

Nekem nagyon furcsának tünik az ötlet, nem tudom elképzelni sem, hogy milyen.

Nem tudom, hallott-e már valaki ilyet, esetleg evett vagy készített ilyen módon lasagnét, de érdekelne a véleményetek, ez milyen lehet így.



2022. febr. 12. 15:29
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
95%

Lehet, de akkor az húsos rakott palacsinta olaszos fűszerezéssel.

Minden étel elkészíthető más alapanyagokból is - csak akkor a végeredmény egy teljesen másik étel.

2022. febr. 12. 15:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/22 anonim ***** válasza:
94%
Főzni bármit lehet, csak a fantázia szab határt. Más kérdés, hogy lasagné-nak nem nevezném. Ettől persze még akár finom is lehet, hiszen a hortobágyi palacsinta is finom.
2022. febr. 12. 15:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/22 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, én is hasonlóképpen gondolom.

Lehet - sőt valószínü - hogy nem rossz, de hogy olyan, mint az eredeti, azt kizártnak tartom.

2022. febr. 12. 15:36
 4/22 anonim ***** válasza:
50%

Nem tudom milyen lesz, de Magyar Elek Az Ínyes mester nagy szakácskönyvében pont így írja.


Hozzá kell tennem, ő leginkább a két világháború közt írt.

2022. febr. 12. 15:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/22 anonim ***** válasza:
87%
Lasagne-nak nem nevezném, de érdekesen hangzik! :D
2022. febr. 12. 16:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/22 anonim ***** válasza:
82%

Ha pár ft-ot spórolni akarnék, inkább használnék csusza tésztát!

Lehet, hogy a palacsintatészta még pár ft-tal még olcsóbban jönne ki, de az idő pénz, és azt idő megcsinálni!

Megmondom őszintén, én leginkább csuszatésztából rakom össze.

Oké, nem a klasszik, de azért jóval közelebb áll hozzá, mint egy palacsinta tészta.

A csuszatészta legalább egy száraz gyúrt tészta.

A palacsinta meg egy lágy kevert tészta. Ha még azt pluszban megsütöm a rétegzett szószban (amiben gyakorlatilag fő) mi lesz abból? Valami szétázott, szétfőtt izé?


Hát, és a piacon szoktam venni házi tésztákat, csuszát is, aztán vagy túrós lesz belőle, vagy káposztás, vagy berétegezem lasagne-nak. Tudom, hogy ez se 100-as, de azért ennél lejjebb nem adnám.

2022. febr. 12. 16:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/22 anonim ***** válasza:
83%
*én
2022. febr. 12. 16:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/22 A kérdező kommentje:

4-es: ez érdekes, az Inyesmester szakácskönyvét sokat olvasgattam, de erre nem emlékszem, meg is fogom nézni.


5-ös: a palacsinta nem megy azért olyan könnyen szét, nézd meg pl a hortobágyi palacsintát, vagy a palacsintás csirke receptjét, mindegyikben kb metélt tészta állaga marad.

2022. febr. 12. 17:05
 9/22 A kérdező kommentje:
Bocs, nem 5-ös, hanem 6-os!
2022. febr. 12. 17:07
 10/22 anonim ***** válasza:
66%

/-os vagyok!


Oké, megnéztem, de sehol nem találom, hogy egy hortobágyinál, vagy palacsintás csirkénél hol adnak a kész megsült tésztának még pluszban egy fél órás gőzölést... mivel hiába sütőbe (száraz sütésre) rakod be, belül a tészta, a rétegzett anyag nedvesség tartalma miatt, gőzölődik, gyakorlatilag a környezete nedvességtartalmában fő.

Nem látok ilyen hortobágyi receptet!



A másik kérdőjel az bennem, hogy még ha létezik is olyan palacsintás recept, ami a palacsinta megsütése után fél órás gőzre ítéli a tésztát, hasonló végeredményt ígér, mint amit egy lasagne ad!

Szóval attól, hogy valamikor valahol Jolika néni a kedvenc otthonkájába bújva kapott egy ihletet, és rommáfőzött egy megsült palacsintatésztát, attól azért még ő sem vetemedett arra, hogy annak az állagát egy száraz, gyúrt tésztáéhoz hasonlítsa, ami a saját szószában fő készre, és ezzel együtt szív fel annyi nedvességet, hogy a végeredmény darabolható legyen, és akár nyomokban is , emlékeztessen a lasagne-ra.

2022. febr. 12. 17:23
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!