Palacsinta arányok?
Én mindig is az alap Horváth Ilona receptet használtam.
1 tojáshoz 15 dkg liszt, 3 dl tej és 1 dl szódavíz.
Én nem teszek a tésztába olajat, viszont minden egyes alkalommal olajozom a palacsintasütőt (sprays flakonba tett étolajjal).
Ha előre lesütöm, akkor egymásra halmozva tárolom, és a sütőbe teszem, kb. 80 fokra beállítva.
Itt leírtam a 9-esben.
https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__konyhai-prakti..
nálunk 28 dkg liszt, 2,5 dl tej, 3 nagy csipet só, 3 nagy csipet cukor, 2 tojás és fél dl olaj ezt cosmómentesre és plusz 2,5 dl szódavíz
mi minen palacsinta előtt olajozzuk szilikon ecsettel a sütőt, mert régi és küölnben leragad
sülés után nagy tányérba teszem és rögtön lefedem egy fejre fordított másik ugyanolyan tányérral. ha új pala van kész, akkor megemelem, alárakom és visszafedem így nem szárad ki és mindig az új meleg palacsinátból elpárolgó gőz fellazítja
Parányok. Semmiképp se nyomd tele cukorral, sőt nem kell bele.
1 dl legyen 1 palacsinta anyaga. Mérd ki, mnem egyformák a merőkanalak, és a sütő is palacsintasütésre alkalmas legyen. Forró.
5: ezért szoktuk megporcukrozni! :)
De a tésztájába csak egy-két kiskanál kell, mert leég a tészta sütés közben.
Soha nem égett még le az édes palacsintatésztám, szerintem ez csak ilyen urban legend.
Egyszer csináltam egy neten talált recept alapján kólás palacsintát, ns az tényleg cukros, az se égett le.
Sokkal gusztustalanabb a rászottyadt porcukor szerintem, soha nem teszek rá.
Van aki csak azt a cukrozott vackot ismeri és azt hiszi, hogy csak az lehet a palacsinta.
Más meg tudja, hogy az csak egy apró pici verzió a rengeteg féle-fajta hasonló között ami nagyon nagyon sokféle lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!