Valakinek az a szokása, hogy tésztafőzésnél egy cspp olajat tesz a vízbe. Ez nem hülyeség? A víz nem keveredik az olajjal, feljön az olaj a tetejére.
5. vagyok! Gyerekek, ez isteni! Hogyan tudtátok kinullázni a választ? Nem, nem a nulla érdekel, hanem minek írok egy megalapozott, releváns választ, ha ennyit ér? Tessék bátran utánanézni megbízható oldalakon, és azt fogjátok találni, amit írtam.
Az 50-es, 60-as években kapható termékekhez kellett az olaj. Ez tény, és azért, amit írtam.
#10:
Egy adagot főzök, nem kell hűtőbe raknom, vízzel hűtöm, ezáltal leöblítődik, ha kell, ha nem...
De, hülyeség! :-D
Az olaszok meg is köveznének érte...
Se olaj nem kell, se leöblíteni! A tésztán maradó keményítő sűríti be pont tökéletesre a sugo-t.
"letapadt az edény aljára, és könnyen le is égett az alsó oldalán
Szóval nem tévhit volt, hanem valós oka volt."
Nem értem, a régi rossz minőségűnél sem. Ha az olaj a víz tetejére úszik, akkor mit segít ezen???
15: dehogy tapad rá... A víz alatt semmiképp!
A tészta pedig nem tapad le az edény aljára, ha betartod az általános szabályt, hogy 8-10x-es mennyiségű vízben főzöd.
Nem kell sem olaj, sem leöblíteni.
Az olaszok rögtön átteszik a szószba, így nem ragad össze, hanem a szósz krémessé teszi.
19: ajjaj.. ez valami alternatív valóságbeli fizika. :-D
"magával viszi az olajat".
Nyilván a No.1 tésztanemzet, az olaszok tudják rosszul... :Ö)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!