Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell kelt tésztát...

Hogyan kell kelt tésztát csinálni? És a töltelékek?

Figyelt kérdés

Szükségem lenne egy jó receptre, ami ki van próbálva!!!

És ha esetleg a káposztás, túrós, és kakaós töltelékét is leírná valaki megköszönném :)


2010. szept. 30. 21:21
 1/5 anonim ***** válasza:
andikonyhája ezt írd be a googleba ezek közül sokat kipróbáltam már és IRTÓÓÓÓ jók,nem átverés,mindig tökéletes lesz,ha sütsz.
2010. szept. 30. 22:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
ott nem találtam, de azért köszi :(
2010. okt. 1. 08:27
 3/5 anonim ***** válasza:

Kb. egy decinyi meleg tejben (amibe tettél egy kb. kockacukornyi cukrot) belemorzsolod az élesztőt, hagyod felfutni (kb. negyedóra). Aztán beleteszel olajat (kb. egy deci), 2 tojást és annyi lisztet, hogy megfelelő állagú tésztát kapjál (kb. 40-50 dkg). Ja és ugye só is kell bele, de igazából bármiféle fűszerrel ízesítheted. Jól meggyúrod és 1-1,5 órát keleszted. A mennyiségeket csak kb. írtam, igazából ezt Neked kell kitapasztalni. Ha beleraktad a sütőbe, akkor a tetejüket kend meg felvert tojással, attól lesz szép barna. 200 fokos, előremelegített sütőbe tedd bele, 6-7 perc után vedd kisebbre, mondjuk 140 fokra a hőt. 20-30 perc alatt sül meg


Káposztás töltelék: egy fej hagymát apróra vágsz, olajon megpirítod. Hozzáteszel fél-egy fej, apróra vágott/ legyalult káposztát, és megpárolod. Egy kis vizet öntsél alája az elején, nehogy odakapjon! Fűszerezheted sóval, borssal, babérra, köménnyel, pirospaprikával, vagy akármi mással, amit szeretsz.


Kakaós, túrós töltelékkel még soha nem csináltam kelt tésztát. A túrósba gondolom kell túró, tejföl, esetleg tojássárgája, ha sósan akarod: só, kapor, ha édesen: cukor, mazsola, citromhéj. A csokisba talán sima csokipuding. Én kakaóscsigát szoktam csinálni kelt tésztából, abban kakaópor, cukor, vaj és esetleg egy kis rum van.


Jó kísérletezést, és ne add fel, ha elsőre nem sikerül!

2010. okt. 1. 12:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Holnap csinálom :)
2010. okt. 1. 12:38
 5/5 anonim ***** válasza:

Én ezt használom kakaós csigának és fánknak is ami lehet meggyes és túrós is.:


80dkg liszt ebbe bele egy ujjnyi vastagságú ráma amit jól el kell dolgozni a lisztel.

Bele 2ek. cukor 1nagy csipet só ezzel is jól összeforgatni

1/2 élesztőt 1dc tejbe felfuttatni.

1 egész tojás és egy sárgája.

Előbb a tojást adom a liszthez majd az élesztőt

és apránként adagolok még hozzá kb 3dc(ez liszttől függő hogy mennyi tej kell) tejet de ez se legyen hűtő hideg.

És dagasztani dagasztani míg szép sima nem lesz a tészta és el válik a táltól és a kezedtől.

Ekkor én lelisztezem letakarom konyharuhával vastag plédbe burkolom. Egy jó óra alatt megkel.

Sok sikert hozzá.

2010. okt. 1. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!