10 gr friss élesztő mennyi porélesztővel helyettesíthető?
Fél kg liszthez 1 csomag porélesztö (7-9 g gyártótól függöen) kell, vagy 25 g friss. Ebböl ki lehet számolni.
De szerintem kategóriákkal jobb eredményt ad a fiss élesztö, és gyakorlatilag korlátlan ideig (egy év minimum) eláll, ha frissen megfelelö adagokban lefagyasztod. Felhasználás elött kb egy órával elég kivenni a fagyasztóból, utána ugyanúgy keleszt, mint frissen véve.
Nekem a porélesztövel sokkal rosszabbul keltek a tészták, ezért teljesen leszoktam idöközben róla, sok éve csak frisset használok, fagyasztva mindig van kéznél.
Nem inkább 10 deka mennyinek felel meg?
10 gramm az nagyon kevés, az egy friss "kocka élesztőnek" az 1/5-e.
Mivel szárítottból csomagra nézve dupla annyi kell, így 2/5 rész csomag kell szárítottból.
Kis ráhagyással, rá lehet fogni, hogy fél kis tasak szárított élesztő tesz ki 10 deka (12) frisset.
Tehát 2,8 gramm por élesztő = 10 gramm friss élesztő.
(Előző voltam).
(Tehát az egy csomag por élesztő felénél kicsit kevesebb, gondolom, patikamérleged nincs).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!