Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Utólag nem az igazi chilit...

Utólag nem az igazi chilit rakni a levesbe, jól gondolom?

Figyelt kérdés

Családom szokta mondani, hogy ne tegyek chilit a levesbe amíg fő, mert ha annyira kell nekem, majd rakok bele utólag.


Viszont feltűnt az, hogy sokkal jobban benne van a levesben, ha belefő, (ezt nem tudom jobban körülírni) egyszerűen jobban összeérnek az ízek.


Teljesen mindegy, hogy milyen fajta chilit rakok bele, legtöbbször a haragos pistát szoktam, abból amúgy is kevés kell és így nem ront a leves ízén sem.

Persze csak annyit teszek bele, hogy pikánssá tegye az ételt, de akkor is utólag nem az igazi. Ti hogy gondoljátok?


2022. dec. 5. 13:17
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
87%
Ha nem csak magadnak főzöl, kimondottan bunko dolog erősre készíteni egy ételt.
2022. dec. 5. 13:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 A kérdező kommentje:
1# Nem ez volt a kérdés.
2022. dec. 5. 13:26
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

A haragos pista az nem chili...


Vagy te mit értesz chili alatt?

2022. dec. 5. 13:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
86%

Én nagyon szeretem az erős kajákat, de szeretem, ha az ételnek megmarad a saját íze is, nem csak a lángolás dominál.

Bár az esetek zömében csak magamra főzök, mégis csak a készre főzött ételbe, a tányéromon teszek bele pár csepp csilicseppet.

2022. dec. 5. 13:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Nagyapám szárított cseresznyepaprikát tördelt a levesébe, de csak a tányérban. NAgyanyám meg minden alkalommal összevonta a szemöldökét, hogy "Ferikém, nem ízlik a főztöm????"


:-DDD

2022. dec. 5. 13:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
97%

Nem értek veled egyet Kérdező!

Már miért kellene egy levesben a sárgarépának, zöldborsónak, vagy a zellernek erősnek lennie? A lét erősíti, aki így kedveli, nem kell összefőzni.

2022. dec. 5. 13:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
4%

chili =/= erös paprika!

Egyébként tényleg nem mindegy, mikor kerül bele, de ha csak te szereted az erösebb ételt, egy kevésbe fözd bele az erös paprikát, amennit te ennél vagy ehhez tegyél hozzá csípéstelenböl. (Ha így kevered össze, nem lesz eltérés.)


6-os: sok évtizede fözök, de engem soha, de soha nem zavart, ha valaki utófüszerezte, akármivel, egy egyéni ízlésés hangulat kérdése. Ez nem azt jelenti, hogy nemizlik neki, hanem hogy adott pillanatban másként van kedve megenni.

2022. dec. 5. 14:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
96%
ha más is eszik az ėtelböl akkor ne tegyél bele semilyen csipős vagy erős paprikát ha csak te szereted, hanem mielőtt elkészül az étel kiszedsz anyit magadnak amenyit szeretnél azt ugy izesited ahogy szeretnéd .
2022. dec. 5. 16:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
0%
Ismerek olyat, aki szerint az utólag sózott (korrigált) leves nem ugyanolyan, mintha végig benne főtt volna a só.... :))))
2022. dec. 5. 16:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
9-es: ez így igaz! Ha só nélkül készítesz levest, akkor a benne lévö zöldségek, stb mindig sótlan marad, akármennyire is sózod a levét a tányérban.
2022. dec. 5. 18:47
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!