Finom a vadhús?
A vadhús gyüjtöfogalom, elég nagy eltérések vannak az egyes állatfajok íze között.
Elvileg mindre jellemzö, hogy a hús száraz, nem zsíros, illetve sokkal koncentráltabb az íze. (Mivel sokat mozognak, nem tudnak túl sokat enni és csak természetes táplálékhoz jutnak, gyorstápokhoz nem)
A legtöbb vadnak elég jellegzetes aromája van, ezt van, aki szereti, meg van, aki nem.
A leginkább még a marha hasonló, de az sem ugyanolyan. Javaslom, elöször olyan helyen kóstold meg, ahol rendesen el tudják készíteni, mert a legtöbb "házi" vadételtnem megfelelöen készítik elö és el, amitöl igen rossz íze marad, és emiatt nem szeretik sokan.
Ahogy az elsö írta, igen sok mindentöl függ.
Én pl. azt mondanám, sok függ attól, konkrétan milyen vad, illetve hogy van elkészítve.
Egy példa: a fácánt levesnek nem szeretem, mert a húsa mint a fürészpor (a levese jó), viszont szalonnaszeletekben csomagolva és megsütve csodálatosan finom.
Vagy a szarvashús pörköltnek, vadasnak vagy másmilyen párolt formában nagyon ízlik, sütve egyáltalán nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!