Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Babgulyást szeretnék csinálni...

Babgulyást szeretnék csinálni holnap. Kell bele rántás? És füstölt hús, ilyesmi?

Figyelt kérdés
2022. dec. 2. 19:26
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
55%

Nagyon régóta erről szól a gyakori... Akiknek lövésük sincs valamiről, azok lepontozzák a korrekt válaszokat. Nem tudom, milyen háztartást vezethetnek azok a nők, akik ennyire se tudnak főzni.

Minden esetre szégyen, gyalázat. Inni, bacni bírnak, de főzni...

2022. dec. 2. 21:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/21 anonim ***** válasza:
60%
Pedig én nem vagyok egy konyhatündér, de azért ez alap.
2022. dec. 2. 21:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/21 A kérdező kommentje:
Nem állt szándékomban bombát robbantani, egyszerűen feltettem egy kérdést. Tudom, hogy létezik a net is, csupán a tapasztalatok érdekeltek. Volna...
2022. dec. 2. 22:19
 14/21 anonim ***** válasza:
72%
Kedves Kérdező! Nem tehetsz róla, ez a gyakori... A társadalom szennye itt éli ki magát a leponzozással, jelentgetéssel.
2022. dec. 2. 22:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/21 anonim ***** válasza:
87%

Kérdező, itt sajnos az embernek elmegy már a kedve a hozzászólástól.

Tény, hogy ízléseken nem lehet vitatkozni, de az is tény, hogy ami be van rántva, az nem gulyás.

Én még füstölt húst sem szoktam beletenni.

Kizárólag csak marhahúsból készítem, bár ettem már disznóhúsból készültet is, de nekem az nem ízlik annyira.

2022. dec. 2. 23:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/21 anonim ***** válasza:
66%

5-ös vagyok.

Hát igen, az a helyzet, hogy itt is eluralkodott a "politika".

Nem a napi politikára gondolok, hanem erre a fene nagy politikai korrektségre, meg liberalizmusra!

Itt már mindenki annyira azt csinál, amit akar, meg mindenki véleménye sérthetetlen!


Ha valaki banánnal meg sütőporral főzi a húslevest, akkor neki az a húsleves, mert ő úgy szereti, és senkinek semmi köze hozzá, mert "ízlésről nem lehet vitatkozni"! :D

Ha 1 kg húsból készült pörkölthöz fél kg sót teszek, senkinek semmi köze hozzá, én úgy szeretem, ízléssel nem lehet vitatkozni! :D

(Valójában konkrétan a só mennyisége egy 15%-os határértéken belül tud mozogni, az elfogadható sótlan, és sós között, minden ami túlmegy ezen a szélső határon, az az emberek 99,9%-ának ehetetlen, tehát 10-15%-on belül nem lehet vitatkozni, 85-90%-ban meg igen! (ez nem a 15-ösnek szól))


Ezt a legkönnyebb elugatni minden kérdésnél, mert ugye ehhez elég 1 mondatot megtanulni, nem kell hozzá 20 évnyi főzési tapasztalat, úgy is lehet osztani az észt, hogy az illető életében nem látott konyhát belülről.

Aztán csodálkozunk, mikor jönnek olyan kérdések, hogy mit lehet szeretni ezen az "egészségtelen" magyar konyhán.

Mert az illetőt akár évtizedekig etették szarral, és fogalma sincs, hogy az az étel amúgy teljesen másképp készülne alap esetben, csak hát ugye ahhoz meg kellett volna tanulni főzni.

Na de hát mit lehet olyan emberektől várni, akik magyarul se tudnak?

Azt hiszi a fb-on van, és lájkolgatni kell, hogy melyik válasz tetszik neki.

Nem bírja értelmezni az agya a különbséget a tetszés, meg a hasznosság között.

Mint ahogy azt se tudja értelmezni, mi a különbség aközött, hogy neki mi a véleménye, hogy banánnal és sütőporral kell főzni egy húslevest, és aközött, hogy a kérdező arra kíváncsi, valójában hogyan kell főzni egy húslevest.

És ahogy a banán meg a sütőpor se ízlés dolga a húslevesben, úgy a sűrítés se ízlés dolga egy gulyásban.

2022. dec. 3. 03:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/21 anonim ***** válasza:
91%
16# Ez a válaszod se nyerte el a gyakori népét:))) Tőlem ment a zöld pipa:)
2022. dec. 3. 06:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/21 NTBS ***** válasza:
24%
Mindkettő mehet bele.
2022. dec. 3. 08:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Rántás felesleges, a füstölt cucc oké.
2022. dec. 3. 14:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/21 anonim ***** válasza:
54%

16-os, az "ízlésen nem lehet vitatkozni" alatt azt értem, hogy van aki zsírral szeret főzni, van aki meg olajjal, vagy tesz a pörköltbe paprikát-paradicsomot vagy sem. Vagy cukorral eszi a túrós tésztát más meg szalonnával. Ezzel kár is foglalkozni, megváltoztatni úgysem lehet ebben senki véleményét, meg nem is kell, mert az illetőnek úgy esik jól. Ebben semmi liberalizmus nincs. Mivel ízlésről beszélek, nem ételkészítési módokról. Most ha valaki banánnal akarja a húslevest főzni, akkor azért csak odaszól az ember, hogy ne tegyél bele banánt, mert az idegen az adott recepttől.

Ahogy írtam: "az is tény, hogy ami be van rántva az nem gulyás."

Bőven láttam konyhát az elmúlt 30-35 évben. Nem kell nekem az ízlésekről nem lehet vitatkozni" mondatot elugatni,talán most írom ezt ide az oldalra talán másodszor.

Vegyünk egy Jókai bablevest. Tudod hányszor látom, hogy miket írnak néha, hogy hogyan készítik? De azért mert a Gundel Károly könyvéből tanultam meg annak idején, nem fogom mindenhová külön-külön leírni, hogy az nem jó, amit ő csinál.

Nyilván egy recept az csak útmutatás. Persze a klasszikus magyar konyha fogásait nagyon nem jó -a ma divatos kifejezéssel élve- újragondolni, mert akkor az már nem lesz klasszikus, éppen a lényege veszik el.

Ha valaki banánt rak a húslevesbe, akkor adjon neki új nevet, mondjuk értelemszerűen Banános húsleves vagy Húsleves főzőbanánnal.

2022. dec. 3. 21:35
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!